facebook

Прикарпатські депутати розглянуть звернення про референдум щодо заборони продажу земель

Сьогодні, 26 квітня відбулося засідання комісії облради з питань аграрної політики і земельних відносин, на якому серед іншого розглянули звернення щодо референдуму про заборону продажу землі.
Йдеться про ініціативу Тернопільської обласної ради щодо проведення Всеукраїнського референдуму про заборони продажу земель.

Питання викликало жваву дискусію серед членів комісії. Одні депутати категорично висловились проти референдуму, адже це на їх думку порушує права власників землі продати непотрібні їм ділянки.

“Земля давно продається в тіні. Тому краще потихенько запустити ринок землі і дати можливість людям продати землю, яка їм не потрібна. Це моя позиція як агровиробника”, – сказав заступник голови комісії Богдан Тимофійчук.

Цю думку заперечив депутат-свободівець Олег Загурський. На його переконання, скасування мораторію несе в собі багато небезпек.

“Земля – це багатство. Газда, що має землю і обробляє її – не буде продавати. Ті ж хто хочуть продати землю – все одно її продають. Проте, якщо зараз дозволити торгувати землею, то її скуплять великі агрохолдинги, а не прості люди. Потрібно спочатку прийняти відповідні закони і дати можливість українцям купувати ці землі”, – зауважив Загурський.

Позицію свободівця підтримав і голова комісії Іван Приймак.

“Спочатку потрібно виробити шлях до продажу землі, а тоді вже продавати. Депутати мають розробити Закон України про облік земель і саме його треба виносити на референдум”, – завершив обговорення голова комісії.

В результаті члени комісії прийняли рішення рекомендувати це питання на розгляд сесії, щоб депутати змогли самі визначитись чи підтримувати звернення.

Читайте також:  “Від 300 до 3500 грн…”: Як заробити на монетах які є у вас в гаманці або скарбничці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.