facebook

Симоненко розповів про допит в СБУ

Лідер КПУ пробув на допиті весь понеділок

1605911



Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявляє, що перебував на допиті у Службі безпеки України як свідок. Про це він повідомив журналістів після закінчення допиту в СБУ ввечері в понеділок, 6 квітня.

“Ніяких претензій до мене, як до лідера партії, і до партії з тих питань, які викликали жвавий інтерес у засобів масової інформації, немає. Я як був свідком, так і залишився свідком”, – сказав політик.

Симоненко розповів, що більшою мірою допит стосувався питань, як партія розглядає ті чи інші питання, як діє.

“Слідчого задовольнили мої відповіді, що Компартія діє в рамках Конституції і законів України”, – додав він.

Також лідер КПУ не знає, чи викликатимуть його ще на допити до Головного слідчого управління СБУ.

У той же час Симоненко має намір подати заяву з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо посадових осіб Служби безпеки України, які, на його думку, поширювали навмисно дискредитуючу інформацію про КПУ.
“Ми, перебуваючи в режимі запитань і відповідей зі слідчим, стали свідками, коли в ЗМІ поширювалося дуже багато навмисно брехливої ??інформації, і цим чинився тиск як на слідство, так і на тих громадян, які шанобливо ставляться до Компарії. Тому завтра зранку буде написано заяву про порушення справи відносно посадових осіб СБУ, які навмисно надавали брехливу інформацію, що дискредитує Компартію”, – сказав він.

Він також заявив, що не почув жодного факту про інкримінування йому посягання на національну безпеку України.

Лідер КПУ також підкреслив, що має право як громадянин оцінювати нинішню ситуацію в країні і в Україні поки не заборонена свобода слова і можливість для політичних оцінок.

Читайте також:  Школярам збільшать кількість годин на іноземні мови

Симоненко висловив думку, що в Україні зараз йде “найжорстокіша боротьба з інакомисленням”, підтвердженням чому, вважає політик, є “процес щодо закриття діяльності Компартії, про внесення законодавчих ініціатив про заборону комуністичної ідеології”.

Як повідомляв Кореспондент.net, Симоненко прибув на допит в СБУ близько 10:00 понеділка, 6 квітня.
Нагадаємо, повістку на допит Симоненко вручили 3 квітня, щоб допитати у зв’язку його участю в пленумі ЦК КПРФ і нібито його заявами із закликами до злочинів проти основ національної безпеки України.

Раніше глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що якщо Симоненко не прийде на допит самостійно, то його доставлять силою.
За матеріалами: УНН,  Интерфакс-Украина

Шукайте деталі в групі Facebook