facebook

В Асоціації хірургів України заступились за франківського лікаря, котрого спіймали на хабарі: “Це спланована і бездарна провокація” (заява)

24 квітня Олександра Копчака, завідувача Відділення інвазивних методів діагностики та лікування правоохоронці затримали на хабарі у 4100 гривень. У таку суму медик оцінив проведення операції та видачу виписки про проходження лікування.

На сайті обласної клінічної лікарні опублікували позицію Громадської ради та лікарського товариства обласної клінічної лікарні. У своїй заяві вони висловили підтримку лікарю, хірургу, патріоту.

Вже вчора під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації відбувся багатолюдний флешмоб медиків, які виступили на захист свого колеги.

Сьогодні Івано-Франківський осередок асоціації хірургів України також заступився за лікаря.

Як йдеться в заяві, повідомлення у пресі щодо затримання завідувача відділення ОКЛ, які з’явилися у останні кілька днів, вказують на тенденційний та упереджений підхід до висвітлення даної події.




“Вже з офіційних повідомлень прес-служби правоохоронних органів видно, що робляться спроби прив’язати отримання винагороди за операцію до функцій посадової особи – завідувача відділення, який нібито не видавав виписку без виплати хабаря”, – переконані медики.

Вони вважають, що це “спланована і бездарна провокація”.

“Адже будь який лікар знає, що виписка є документом, який за визначенням не може бути використаний для вимагання хабаря. Це не лікарняний листок і не заключення МСЕК. Це лише констатація факту лікування. Це документ, який можна отримати поштою, за зверненням до лікуючого лікаря чи до адміністрації лікарні. Завідувач відділу не може навіть теоретично заблокувати видачу виписки. Зрештою, хворий може просто залишити лікарню без виписки, адже одужанню це не заважає. Інформація про те, що виписка потрібна для оформлення інвалідності є абсурдною, оскільки діагноз гострого холециститу, тим більше у 75 років не є підставою для оформлення інвалідності”, – йдеться в заяві.

Громадська спілка хірургів вимагає справедливого розгляду даної справи і просить громаду міста і області зрозуміти, що проблема не у протистоянні корупціонерів-лікарів і чесних громадян, а у цілеспрямованій провокації з метою заплямувати честь і гідність лікаря.

Наводимо текст заяви повністю.

Читайте також:  На хабарі спіймали тюремника з Прикарпаття

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.