facebook

Той, хто відстрелив мою ногу, знайшовся у соцмережі: неймовірна розповідь легенди АТО про війну

Старший сержант 95-ї бригади Сергій Козак пішов воювати на Донбас у березні 2014 року. Боєць виводив розвідників з оточення терористів, а коли в бою йому відірвало ногу, склав її у рюкзак і продовжив воювати. Той, хто прострелив йому ногу, пізніше знайшов військового в соцмережах.

Про це розповів сам боєць, історію якого опублікувало Міністерство оборони України.

“Нашу роту вивели зі складу батальйону і відрядили до АТО. Ми вже не повинні стояти на блокпостах або виконувати звичайні бойові завдання. Наше завдання було нишком захоплювати території, щоб наші війська встановили там блокпост, також витягати людей з оточення тощо”, – розповів боєць.

За його словами, на одному із завдань він наказав відкрити люки БТРів і це врятувало життя екіпажу, коли бойовики потрапили в машину.

“У нас завдання були такі, що тільки і чекай засідки. Хоч 20 червня оголосили про перемир’я, 22-го нас атакували. Ми тоді вивозили техніку з передової, яку повинні були полагодити, і тоді потрапили в засідку – у нашу машину вистрілили. Завдяки тому, що люки були відкриті, снаряд не розірвали всередині, а просто пробив БТР наскрізь”, – зазначив воїн.

Він розповів, що пізніше почався бій, він відчував, що пече права нога, але не дивився вниз. Коли закінчилися патрони, потягнувся за новими, і побачив, що ліва нога відірвана.

“Вона висіла на клаптику шкіри. Пекла права, тому що її посікло уламками, а відірвану навіть не відчував. Ні, ніякого шоку не було. Я склав пошкоджену ногу в рюкзак і продовжив відстрілюватися. Поруч лежав наш водій Юра Весельський, йому теж відірвало ногу. Він намагався накласти джгут, але не вдалося. Тоді він в такому стані наклав джгут мені. Юрі вже наклали ті, хто був поруч”, – додав Козак.

Читайте також:  У Києві збирають мітинг під стінами Луценка на захист учасника АТО, якого екстрадували у Росію

Пізніше йому зробили операцію.

“Її пришили! Не дивлячись на те, що від моменту травми і до того, коли я потрапив до пластичних хірургів на стіл, пройшло десь п’ять з половиною годин! Лікарі сказали, що операція вдалася завдяки тому, що мені надали вчасно допомогу, на місці медики зробили все правильно, як книжка пише”, – уточнив старший сержант.

За його словами, пізніше в соцмережі його знайшов сепаратист, який обстрілював роту в той день.

“До речі, той, хто стріляв у нас, потім знайшов мене в соцмережі. Так, просто взяв і написав, без мату або звинувачень. Я так само йому відповів. Деякий час ми спілкувалися. Виявилося, він служив лейтенантом міліції у Слов’янському районі. Його підрозділом керував Ігор Гіркін (“екс-міністр оборони ДНР”. – Ред.). А того міліціонера-сепаратиста СБУ схопили і обміняли на наших полонених. Тепер він сидить у Росії, без будь-яких прав або статусу, на шиї у рідні. Деякі речі він став розуміти, що їх просто використали, все одно вірить у російські байки про те, що в Україні вбивають за російську мову, наприклад. І в усьому винен звичайно в нього наш президент. Хоча і хоче повернутися в Україну”, – повідомив Козак.

Зазначимо, через півроку після моторошного поранення він знову повернувся на службу. Однак його контракт закінчився у кінці 2016 року: боєць повернувся до мирного життя.

“Виховую сина, няньчу донечку, яка народилася перед тим, як призвали. Іноді ходжу в школи, щоб провести уроки патріотичного виховання. І коли треба буде – знову підпишу контракт і піду на фронт. У цьому призначення чоловіка – захищати свою сім’ю і країну” , – резюмував легендарний боєць.

Читайте також:  Ракети готувалися для осінньо-зимового періоду: у ЗСУ пояснили, чому окупанти обстріляли Україну раніше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.