facebook

Студенти, аспіранти та докторанти денної форми можуть за бажанням звільнитися від мобілізації – закон

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо військовослужбовців, які є студентами або аспірантами денної форми навчання» (№1175-1).




1423839097-1245

За це рішення проголосували 245 народних депутатів із 350, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом пункт 1 частини восьмої статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” доповнюється абзацом чотирнадцятим, згідно з яким також з військової служби можуть бути звільнені військовослужбовці, які є студентами або аспірантами денної форми навчання та були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Також Рада додала норму, що і докторанти денної форми навчання не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, а докторанти, що вже призвані, матимуть право на звільнення з військової служби за власним бажанням.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, депутат від “Народного фронту” Лілія Гриневич, яка є автором законопроекту, відзначила, що такі особи можуть за бажанням продовжувати військову службу.

джерело http://www.unian.ua/politics/1064487-studenti-aspiranti-ta-doktoranti-dennoji-formi-mojut-za-bajannyam-zvilnitisya-vid-mobilizatsiji-zakon.html

Читайте також:  Медовий Спас: традиції, історія свята і заборони

Шукайте деталі в групі Facebook