facebook

Ти не повіриш. Середня зарплата івано-франківця це?

Середньостатистична заробітна плата штатних працівників підприємств, організацій чи установ, які мають 10 і більше працівників за період січень-березень 2017 року становить 5431 гривню. Це на половину більше, ніж минулого року.



Найбільшу зарплату мають у таких сферах діяльності як адміністрація, керівництво середньої ланки, будівництво, архітектура, нерухомість, сільське господарство, агробізнес, продаж, закупівля, топ-менеджмент, робочі спеціальності, виробництво, керівництво вищої ланки, медицина, фармацевтика, освіта та наука. Середня заробітна плата вакансій варіюється від 9 тис. до 22 тисяч гривень на місяць за даними порталу пошуку роботи.

Найменшу ж заробітну плату в Івано-Франківську отримують працівники таких сфер як дизайн, творчість, бухгалтерія, аудит, краса, фітнес, спорт, роздрібна торгівля, фінанси та банк. Зарплата в цих сферах коливається від 3700 грн до 4800 грн за місяць.

Сфери, у яких робочої сили треба найбільше залишається готельно-ресторанний бізнес і туризм, продаж та закупівля, також запрошуються у великій кількості спеціалісти у галузях IT, комп’ютери та інтернет.

З початку нового року, мінімальну заробітну плату підняли до 3200 грн. Як це позначилось на жителях Івано-Франківщини? Перш за все, спочатку це навело хвилювання на мешканців. Незважаючи на підняття заробітної плати, прожитковий мінімум залишили на рівні 1600 грн, що обурило громадян, оскільки «кошик продуктів» для середньостатистичного українця склали дуже бідно.

Читайте також:  На Франківщині з вантажівки вкрали 450 тис грн: поліція розшукує зловмисників. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.