facebook

Франківськ святкує безвіз: У середмісті підняли прапори України та ЄС (фото+відео)

Сьогодні, 11 травня, в Івано-Франківську, на площі біля пам’ятника Івану Франку, відбудеться підняття Державного Прапора України та Прапора ЄС з нагоди ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України та відзначення Дня Європи.

Безвізовий режим України з ЄС ухвалила без обговорення Рада Європейського Союзу 11 травня. Це останній крок перед підписанням. Далі законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів, а це приблизно 11 червня.

На знак солідарності в Івано-Франківську урочисто підняли стяги України та ЄС.

Як відмітив голова ІФ ОДА Олег Гончарук,



сьогодні ухвалено історічне рішення.

“Ми довго всі очікували цього рішення. Це результат спільної роботи влади та всіх українців. Переконаний, що сьогодні перед нами відкриваються нові можливості, ми маємо можливість більш глибше ознайомитись з демократичними цінностями. Боротьба, яка велась останніми роками нашими славними героями, прийшла до фінішної прямої. Бажаю, щоб усі пам’ятали, що ми відкрита, європейська країна”, – зазначив Олег Гончарук.

Міський голова Руслан Марцінків, зазначив, що це наша історична місія – бути разом з Європою.

“Це один з перших кроків, який ми маємо подолати. За це віддали життя борці за Україну на Сході. Бажаю, щоб наступними кроками були скасовані учнівські та робочі візи в майбутньому”,– відмітив очільник міста.

Нагадаємо, за умов безвізового режиму українці зможуть перебувати на території Шенгенської зони до 90 днів протягом кожних 180 днів. Для цього потрібно оформити біометричний паспорт. Також під час подорожі потрібно мати при собі документи, які підтверджують мету поїздки, місце проживання, достатню суму грошей та медичне страхування.

Ті, хто мають закордонний паспорт старого зразка, також зможуть подорожувати в Європу, однак лише із візою.

Читайте також:  Зеленський назвав країни, які підтримують вступ України до ЄС, та ті, які проти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.