facebook

Президент розповів, як українцям з дійсними візами перетинати кордон

2016 року українці понад 15 млн разів перетинали кордон із Європейським союзом. Про це на прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент видання gordonua.com.

“Якщо у когось відкрита віза, такі документи діють, із ними можна їздити за кордон. 2016 року українці понад 15 млн разів перетинали кордон із ЄС. І тепер я сподіваюся, що зникнуть черги в посольствах, консульствах та візових центрах. Залишиться в минулому паперова тяганина, українці заощадять кошти, які витрачали на візові збори та послуги посередників, і Україна поліпшить своє становище у світовому рейтингу впливовості паспортів”, – заявив президент.

9 березня 2017 року комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ затвердив проект законодавчої резолюції про надання Україні безвізу.

6 квітня Європейський парламент підтримав рішення про надання Україні безвізового режиму. 26 квітня його схвалив комітет постійних представників країн – членів Європейського союзу, а 11 травня – Рада Європейського союзу на рівні міністрів сільського господарства та риболовлі.

Очікують, що 17 травня Порошенко в Страсбурзі в будівлі Європейського парламенту підпише угоду про безвізовий режим

Читайте також:  Українцям влітку перерахують пенсії: хто отримає на 850 грн більше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.