facebook

Працівники Івано-Франківської ОДА прийшли на роботу у вишиванках (фото)

Сьогодні, 18 травня, працівники обласної державної адміністрації підтримали Всеукраїнську акцію «День вишиванки» і традиційно одягнули на роботу національний одяг.


На думку державних службовців, популяризація етнічного вбрання покликана продемонструвати єдність українського народу.

«Це свято, як і українська вишиванка, є абсолютно самобутнім. Воно не передбачає якихось обов’язкових заходів, але, разом з тим, така дія має глибокий зміст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції. Cпільне зодягання вишиванки є ще одним виявом нашої єдності та солідарності», – зазначила перший заступник голови ОДА Марія Савка.

Довідково
Ідея відзначати «День вишиванки» виникла у 2006 році. Тоді кілька студентів й викладачів Чернівецького національного університету одягнули вишиванки й влаштували флешмоб. У 2015 році започаткована акція «Подаруй вишиванку захиснику», яка має на меті підняти бойовий і моральний дух українських воїнів в зоні АТО.

Сьогодні «День вишиванки» набув міжнародних масштабів. Свято підтримують українці та прихильники нашої Держави по всьому світу. Його прийнято відзначати третього четверга травня. У цей день жителі України одягають національні вишиті сорочки як знак збереження культурної традиції та єдності нашого мирного і життєлюбного народу. В рамках свята проводяться флешмоби, концерти, конкурси, ярмарки. Люди в «День вишиванки» завжди піднесені та усміхнені, адже у національних вишивках закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.



Читайте також:  Кардинальний поворот? Адвокат Олени Зайцевої повідомила резонансну інформацію після проведення усіх експертиз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.