facebook

Суд відмовив Харківській міськраді визнати незаконним знесення пам’ятника Леніну

У Харкові суд підтвердив законність знесення пам’ятника Леніну на площі Свободи.




People surround a statue of Soviet state founder Vladimir Lenin, which was toppled by protesters during a rally organized by pro-Ukraine supporters in the centre of the eastern Ukrainian town of Kharkiv

У Харкові суд відмовився визнати незаконним знесення пам’ятника Леніну на площі Свободи.

Як повідомили у прес-службі Харківської міської ради, відповідне рішення Харківський апеляційний адміністративний суд виніс сьогодні, 7 квітня.

“Харківський апеляційний адміністративний суд відмовив міській раді у вимозі визнати незаконним розпорядження екс-голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути про знесення пам’ятника Леніну на пл. Свободи”, – повідомили у прес-службі.

За словами заступника юридичного департаменту Харківської міської ради Костянтина Прокоп’єва, міськрада звертатиметься до Вищого адміністративного суду з касаційною скаргою на рішення апеляційного суду.

Як повідомлялось, 28 вересня 2014 року під час кількатисячного мітингу в центрі Харкова на площі Свободи активісти намагалися звалити 8-метровий пам`ятник Леніну з постаменту. Ввечері цього ж дня голова Харківської ОДА Ігор Балута видав розпорядження про вилучення даного пам’ятника з реєстру пам’яток та демонтаж монумента, про що повідомив на брифінгу. Після брифінгу активісти з другої спроби звалили пам’ятник Леніну.

15 жовтня Харківська міськрада звернулася до суду з адміністративним позовом, у якому вимагала визнати незаконним та скасувати розпорядження Балути про вилучення з держреєстру та демонтаж пам`ятника Леніну на Площі Свободи.

джерело http://www.unian.ua/society/1064700-sud-vidmoviv-harkivskiy-miskradi-viznati-nezakonnim-znesennya-pamyatnika-leninu.html

Читайте також:  В "ЛНР" ШКОЛЯРАМ ВИДАЛИ АТЕСТАТИ З ПОМИЛКАМИ (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook