facebook

На Київщині відкрили справу через смеpть 3-річного хлопчика після консультації у лікарні

Лікарня півтора місяці не надає результатів експертизи правоохоронцям та управлінню охорони здоров’я.

3- річний хлопчик пoмер після консультації в київській обласній дитячій лікарні. Туди його доправила “швидка”, йдеться у ТСН.16:45.

Однак хірург, що оглядав дитину, сказав, що в нього несерйозне отруєння. Мама звернула увагу лікаря на те, що Данило хворіє на лейкемію. Проте медик порекомендував відпоювати дитину гарячим чаєм. За чотири години після огляду дитина пoмерла вдома.

Родина досі достеменно не знає, що сталося. Хлопчик хворів на лейкемію. Але його кістковий мозок уже працював самостійно – він лише приймав пігулки для підтримання результатів лікування. 30 березня син пожалівся на болі в животі. Батьки викликали швидку, яка доправила їх у Київську обласну дитячу лікарню.

“Дивиться хірург і говорить: “Ну я не знаю, може апендицит, але в 3 роки не може бути, мабуть отруєння, треба чайок пити і ношпу””, – розповідає матір хлопчика.

Родина поїхала з лікарні. Удома Данилко прожив іще 4 години. Без свідомості батьки привезли його до тієї самої лікарні, але реанімувати дитини не змогли.

Минуло півтора місяця, як Данилка не стало, а мама досі не знає, що стало причиною смеpті. Головний лікар не готова ні зустрічатися з мамою, ані говорити на камеру. За зачиненими дверима повідомляє, що їй потрібен тиждень для підготовки.

“Розслідування було проведене внутрішнє. Ми зробили висновки, приходьте через тиждень”, – каже лікар.

Поки тривало внутрішнє розслідування хірурга від роботи не відстороняли. Завідувач відділення переконує, що його підлеглий – кваліфікований лікар. Під час огляду він виключив хірургічну патологію і на цьому його обов’язки вичерпані.

Чомусь результати судово-медичної експертизи, які вже знають у лікарні, не відомі ані батькам, ані поліції. Чекають результатів експертизи і в управлінні охорони здоров’я Київської області.

Читайте також:  "Ми втратили єдиного сина": подробиці загибелі 6-річного хлопчика через гойдалку під Києвом (фото)

Під час огляду Данилка мама звернула увагу лікаря, що син має онкологічне захворювання. Однак хірург не призначив ані додаткових аналізів, ані обстеження інших фахівців.

Тепер дії лікаря, що оглядав Данилка і поставив діагноз отруєння, будуть досліджувати правоохоронці. Там розпочали кримінальне провадження за фактом смеpті 3-річного хлопчика.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.