facebook

Нардеп від Прикарпаття просить уряд виділити кошти на реконструкцію сільської школи

Народний депутат від партії “ВОЛЯ”-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів, в якому просить виділити з бюджету кошти на реконструкції школи в селі Чорний Потік Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Зокрема, депутат вважає за необхідне профінансувати реконструкцію ЗОШ І-ІІІ ступенів з будівництвом корпусу на 14 класів, котельні та адмінприміщення в Чорному Потоці.

За словами Дерев’янка, однією з найбільш гострих проблем для Надвірнянського району залишається питання реконструкції загальноосвітньої школи в селі Чорний Потік.

“Сьогодні в селі Чорний Потік проживає 2 930 людей. З них: понад 400 дітей шкільного віку та більше 200 дітей дошкільного віку — майбутніх учнів. Сьогодні діти змушені навчатися у старих пристосованих приміщеннях, які були побудовані ще за австрійських часів та перебувають в аварійному стані”, — повідомив депутат.

Він нагадав, що у 2015 році було розпочато будівництво нової будівлі школи, для чого будівельники були змушені знести один зі старих корпусів школи. У зв”язку з цим на сьогодні частина класів змушена навчатися у приміщенні сільської ради, а саме в кабінеті сільського голови.

“Умови навчально-виховного процесу як для учнів, що навчаються в старому приміщенні школи, так і для тих, хто навчається в приміщенні сільської ради, не відповідають санітарним правилам та нормам”, — зазначив Дерев’янко.

За його інформацією, згідно з виготовленою раніше проектно-кошторисною документацією, кошторисна вартість реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Чорний Потік становила близько 14 млн. гривень.У 2015 році з районного бюджету Надвірнянського району було профінансовано 700 тис. грн. За рахунок цих коштів було зведено фундамент для нового корпусу. У 2016 році з обласного бюджету Івано-Франківської області було виділено 239,757 тис. грн., також були виділені кошти з районного бюджету Надвірнянського району.

Читайте також:  ООН роздає жителям Донбасу гроші

Цих коштів вистачило лише на закупівлю матеріалів та виконання робіт зі зведення першого поверху будівлі. У 2017 році з обласного бюджету Івано-Франківської області було виділено 330 тис. грн. на продовження робіт.

У районному бюджеті Надвірнянського району Івано-Франківської області на 2017 рік на продовження будівництва школи передбачено 200 тис. грн.

“Проте, незважаючи на поступові кроки в залученні коштів на будівництво навчального закладу та враховуючи постійне зростання цін на будівельні та суміжні матеріали, для завершення реконструкції школи станом на сьогодні потрібно вже більше 14 млн. грн”, — повідомив депутат.

Саме тому він звернувся з відповідним запитом до Кабміну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.