facebook

На Рівненщині 19-річна мама на три дні “забула” вдома дитину заради дня народження подруги (відео)

У профільній соціальній службі проблеми в цьому не бачать. На Рівненщині мати покинула на 3 доби однорічне дитя, бо пішла святкувати день народження подруги.

Залишила вдома саму однорічну дитину, яка ще навіть не ходить. Жінка пішла святкувати день народження подруги.

19-річної мами не було вдома три дні. Вона та бабуся дитини тепер про цей випадок воліють не говорити, але він настільки шoкував поліцейських, що правоохоронці розповідають усе самi.

“Близько 11 години мама залишила свою малолітню дитину на дивані, а сама пішла на гуляння до своєї знайомої на день народження. Так як час затягнувся, перебувала на святкуванні три дні”, – каже старший інспектор ювенальної превенції Вараського відділу поліції Зоряна.

Хлопчика врятувала його прабаба, яка раптом повернулась із села. Дитина на той чай сама була в квартирі, тож пенсіонерка повідомила правоохоронцям, що її онука зникла, залишивши дитину і не виходить на зв’язок.

“Тобто дитина могла впасти з дивана. Могло закінчитись фaтaльним наслідком. Дитина була заплакана, дитина була змучена і морально виснажена. Так як це був тривалий період часу”, – пояснює Мельник. Натомість у службі в справах дітей загрозу вважають перебільшеною, а здоров’ю дитини насправді небезпеки не було.

Сусіди горe-матері кажуть, що про цей прецедент не чули, але жінку характеризують не дуже позитивно та називають її “непутьовою”. Виявляється, 19-річна мати має ще й старшого сина, якому вже 2,5 роки і він після розлучення батьків живе з 22-річним батьком у селі. Той готовий прихистити й меншого, щоби він не наражався на нeбезпеку. “Я розумію, що треба їхати рятувати дитину. Я пробував пару днів тому забрати її з дитиною, а вона не захотіла”, – каже Василь Бакшин.

Читайте також:  Рився в відходах з батьками: в Миколаєві на звалищі загинула дитина

Тим часом за ухилення від батьківських обов’язків матір оштрафувала поліція – на 51 гривню. В поліції кажуть, що це максимальний штраф, який передбачений санкцією відповідної статті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.