facebook

30% росіян визнали присутність російських військ на Донбасі – опитування

У лютому 25% росіян визнавали вторгнення російських військ в Україну, 53% – дотримувалися протилежної думки. 22% вагалися з відповіддю.




1428426600-9605

30% росіян визнають присутність російських військ на Донбасі.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Левада-Центру.

Відповідаючи на запитання, чи є зараз в Україні російські війська, 6% опитаних відповіли «безумовно, так», 24% – «швидше, так». При цьому 31% респондентів відповіли «швидше, ні», 20% – безумовно, ні. Вагалися з відповіддю – 19%.

У лютому 25% росіян визнавали вторгнення російських військ в Україну, 53% – дотримувалися протилежної думки. 22% вагалися з відповіддю.

При цьому 17% респондентів вважають, що зараз Росія веде воєнні дії проти України (4% – безумовно, так, 13% – швидше, так), 71% дотримуються протилежної думки (швидше, ні – 36%, безумовно, ні – 35%). Вагалися з відповіддю – 11%.

Відповідаючи на запитання, коли завершаться бойові дії на Донбасі, 5% опитаних відповіли, що вони вже фактично закінчилися, 4% – до кінця березня, 7% – до літа, 12% – до осені, 26% – пізніше, 24% – будуть тривати довгі роки, 23% вагалися з відповіддю.

Опитування проведене в березні 2015 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1,6 тис. осіб віком 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загальної кількості опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Як повідомлялось, Росія в березні 2014 після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська «народні республіки». РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська, однак офіційна влада не визнає факту вторгнення в Україну.

Читайте також:  В Індії народилося триголове немовля, паломники кинулися до нього, прийнявши за бога. Фото 18+

31 березня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що публікації в ЗМІ фактів вторгнення російських військ в Україну не є доказами.

джерело http://www.unian.ua/world/1064777-30-rosiyan-viznali-prisutnist-rosiyskih-viysk-na-donbasi-opituvannya.html

Шукайте деталі в групі Facebook