facebook

На Прикарпатті на хабарі у 2 600 гривень викрили заступника головного лікаря (фото)

Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Нацполіції спільно з Івано-Франківською місцевою прокуратурою, викрили заступника головного лікаря який вимагав 2 600 гривень.

Сьогодні, 22 травня, поліцейські спільно з прокуратурою затримали головного лікаря одного із медичних закладів регіону при черговій передачі неправомірної вигоди у завуальованій формі, шляхом оформлення договору добровільного медичного страхування в сумі 2 600 гривень.

У ході документування протиправної діяльності посадових осіб медичного закладу правоохоронці викрили злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від пацієнтів у завуальованій формі шляхом оформлення договорів добровільного страхування медичних витрат у страховій компанії.

В подальшому отримані у такий спосіб кошти легалізовувались через вказану страхову компанію шляхом здійснення закупівлі медичних препаратів у мережі аптек Івано-Франківська.

На даний час, попередньо встановлено, що завдяки вказаній злочинній схемі з початку 2017 року було незаконно отримано та легалізовано понад 1 мільйон гривень.



Як писала Фіртка, 24 квітня Олександра Копчака, завідувача Відділення інвазивних методів діагностики та лікування правоохоронці затримали на хабарі у 4100 гривень. У таку суму медик оцінив проведення операції та видачу виписки про проходження лікування.

На сайті обласної клінічної лікарні опублікували позицію Громадської ради та лікарського товариства обласної клінічної лікарні. У своїй заяві вони висловили підтримку лікарю, хірургу, патріоту.

Під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації відбувся багатолюдний флешмоб медиків, які виступили на захист свого колеги.

Читайте також:  Прикарпатська модель, яка підкорює світ (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook