facebook

У Франківську в одному з мікрорайонів встановили стільці, на яких можна подумати про життя

Художник з Молдови Ciprian Antoci розмістив в Івано-Франківську в мікрорайоні Позитрон стільці, на яких можна посидіти і подумати про важливі події з житті.



Така інсталяція знаходиться на території церкви Ольги та Володимира, що за адресою Вовчинецька, 221. Про це повідомляє WestNews з посиланням на franyk.com.

Що являє собою проект молодого митця? Це стільці білого кольору, на яких позначений певний рік. Художник пропонує сісти на кожний стілець та порозмислювати, що важливе відбулось у житті за кожний рік, що можна пригадати у певний рік з подій світу загалом.

Такий проект можливий завдяки “Тижню мистецьких практик на Позитроні”. Вісім молодих митців з Молдови спостерігали за Позитроном протягом квітня, а у травні приїхали ще раз, щоб утілити в життя свої проекти з допомогою мешканців Позитрону. Розбробка відбувалась безпосередньо у Франківську з чотирнадцятого по двадцяте травня. Офіційна презентація проектів відбулась 20 травня на Позитроні.

Окрім вищезгаданого проекту, на Позитроні можна знайти ще й колективні портрети з фотопортретів мешканців району, а також роботу Гагаузько-кишинівської художниці Анни Касім, яка запримітила на Позитроні занедбані поштові скриньки та переробила їх.

Проект “Рефлексії: Позитрон/Ботаніка” втілює організація UFRA – життя у Франківську в та молоді художники Oberliht Association в Кишиневі завдяки програмі Tandem Ukraine.

Такі дійства надихають франківців на цінування власного міста, мобілізують творчі потуги для того, щоб прикрасити та оформити Франківськ. Міська громада здебільшого охоча до таких проектів, а показником цього є масове поширення їх та поступове збільшення арт-івентів.

Читайте також:  Таксист висадив франківця з родиною посеред дороги за зауваження про російську музику

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.