facebook

Які дерева можна садити біля будинку – прикмети наших предків

У тому, які дерева можна садити біля будинку, прикмети, в які вірили наші бабусі, завжди мають рацію. Існують дерева, які можуть налагодити життя в будинку, а є і такі, які ні в якому разі не можна садити біля житла. Про це більш детально ви можете дізнатися з цієї статті.

Магія та енергетика дерев

Складно уявити приватний будинок без дерев на ділянці. Вони не тільки дають приємну тінь влітку і свіжий аромат під час цвітіння, а й несуть в собі певну енергію. Посадивши на ділянці певні дерева, можна не тільки зробити ділянку біля приватного будинку естетичною і комфортною, але і жити в гармонії з природою, пізнати магію рослин, бути захищеним від бід і привертати до себе щастя.

Далеко не всі дерева і великі чагарники можна садити біля будинку. Існують такі рослини, які мають позитивне значення, але садити їх близько до будинку не можна.

Ці прикмети часто можна логічно пояснити. Наприклад, дерева з потужною кореневою системою, які можуть пошкодити фундамент, значаться в списку тих, які треба садити подалі від будинку. Прикмети також не радять садити на ділянці отруйні рослини.

Які дерева можна садити біля будинку: прикмети


Добра прикмета – посадити біля будинку вишню. Це невибаглива рослина, якій потрібен самий мінімум догляду, при цьому вона красиво цвіте і приємно пахне весною. Вишня вважається символом родючості і достатку, особливо шанують це дерево на Сході. Вважається, що вона – оберіг, що приносить удачу.

Кажуть, що багаття під вишнею в період її цвітіння збільшує багатство. Ви можете посадити вишню в тому місці, де збираєтеся готувати шашлики та інші літні страви на вогнищі і мангалі, біля літньої кухні. Це вдале рішення з точки зору залучення матеріальних благ.

У деяких країнах гілками ялівцю відзначений шлях від будинку, де недавно був небіжчик, до кладовища. У деяких країнах вважається, що садити ялівець біля будинку не можна саме тому. Але відзначають шлях на цвинтар квітами набагато частіше, ніж ялівцевими гілками, при цьому аналогічних видів квіти ще нікому не шкодили.

Ялівець – це одна з найпотужніших рослин, які оберігають від наведення привороту, псування і злих сил. Якщо посадити його біля будинку, рослина буде оберігати всіх членів вашої родини. Вважається, що розміщувати його потрібно перед будинком, а не на задньому дворі. Хвою цієї рослини можна час від часу спалювати всередині приміщень, щоб прогнати звідти негативну енергію.

Читайте також:  Не даруйте і не приймайте квіти в горщиках

Шипшина красиво виглядає в будь-який час року. Крім цього, вона охороняє благополуччя сім’ї, біля будинку якої зростає. Дика троянда привертає любов і зміцнює відносини в родині. Це виключно позитивно налаштована рослина, яка не принесе вам нічого поганого. Основні значення шипшини в магії – це любов, пристрасть і міцні, стабільні сімейні зв’язки.

Модрина особливо привабливо виглядає восени. Її вплив необхідний тим, хто постійно відчуває безпричинні сумніви, страхи і занепокоєння. Модрина, якщо її посадити біля будинку, допомагає впоратися з депресією, меланхолією і іншими проблемами психологічного характеру. Вона допомагає дивитися на життя позитивно і відновити душевні сили.

Акація позитивно впливає на продовження роду. Вона лікує безпліддя як у чоловіків, так і у жінок. Якщо ви довго не можете завести дитину, спробуйте посадити біля будинку акацію. Крім цього, вона знімає стрес і підвищує настрій. А який в неї аромат під час цвітіння.

Груша – символ материнства і любові, стабільності і довговічності. Її можна садити біля житлового будинку, адже вона ще й наділяє позитивними якостями – умінням спілкуватися і заводити друзів.

Вважається, що ялина – енергетичний вампір, і садити це дерево біля будинку не можна. Але це не зовсім так. Ялина вбирає енергію протягом літа, а взимку ділиться їй. Вона показана тим, хто відчуває взимку брак життєвої сили. Ялина біля будинку захищає сім’ю від сварок, допомагає стримувати емоції, прибирає неприємне відчуття, що все йде не так, як повинно. Але біля будинку її садити все ж не варто, оскільки її коріння можуть навіть обрушити будинок. Розміщуйте хвойні дерева подалі від будівель.

У деяких країнах вважається, що ялина витісняє з дому чоловіків. Мається на увазі народження тільки дочок, вдівство і розлучення. Побоювалися садити ялину біля будинку молодят, адже це могло позбавити їх спадкоємців. Але в регіонах, де хвойні дерева поширені найбільше, в такі прикмети не вірять.

Калина – гарний варіант рослини для того, щоб посадити біля будинку. Вона заспокоює нервову систему і допомагає одужувати в разі хвороб.

Клен біля будинку допоможе вам зняти негативну енергію, менше сваритися з членами вашої родини. Він приносить довголіття, любов і матеріальний достаток в ваш будинок. Життя людей, що живуть в будинку, біля якого росте клен, буде спокійним і розміреним. Клен несе спокій і впевненість.

Читайте також:  Батько зайшов до хати і поклав листа на столі: “Це звістка від мами з Італії, вона адресована мені, але я хoчу, щоб ви вcі пpoчитали цe”

Горобина збереже ваш будинок і сім’ю від чорного чаклунства, нечистої сили і будь-якої негативної енергії. Вона розвиває екстрасенсорні здібності, особливо у дітей. Горобина вчить контролювати свої почуття і показувати тільки тоді, коли це буде дуже корисним. Якщо ви думаєте про те, чи можна садити горобину біля будинку, прикмет з негативним забарвленням про це дерево немає.

Жінкам старше 40 років горобина може подарувати другу молодість. Приносить вона також здатність до отримання задоволення від фізичної сторони любові і удачу в стосунках з протилежною статтю. Найкраще садити горобину біля вікон.

Яблуня – відмінний варіант для посадки біля вікон спальні молодої дівчини. Вона дарує красу, чарівність, віру в себе, удачу в любові і щастя в сімейному житті. Пов’язана яблуня також з вічною молодістю і довголіттям.

Хорошим деревом для посадки біля будинку також є всі плодові дерева, наприклад, персики.

Чи можна садити папороть біля будинку? Прикмет з цього приводу існує чимало, як хороших, так і поганих. Папороть знищує негативні емоції і перешкоджає сваркам. Якщо у вашому будинку бувають конфлікти між чоловіком і дружиною, батьками і дітьми, ця рослина зведе їх нанівець. Крім цього, папороть завжди вважалася рослиною, що приносить гроші і удачу, надійним захистом від нечистої сили.

Разом з тим, папороть – одна з найзагадковіших рослин. З ним пов’язано безліч легенд. Погані прикмети про цю рослину вважають її енергетичним вампіром і приманкою для хвороб. З точки зору логіки це можна пояснити. Папороть часто викликає алергію, поглинає кисень і абсолютно не підходить в якості кімнатної рослини. На ділянці ж ці недоліки помітні не будуть.

Які дерева не можна садити на ділянці: прикмети

Вважається, що садити на ділянці дуб – це дуже погана прикмета, яка віщує смерть глави сім’ї. До того ж, аура цього дерева сприймає тільки здорових і сильних фізично людей. Дуб благоволить до воїнів, ветеранів воєн, але як і тую, навіть їм не рекомендується садити його на своїй ділянці.

Береза – дуже потужний захисний засіб. Але рости вона повинна за огорожею вашого будинку, біля хвіртки, а поруч з березою можна поставити лавочку для спілкування з цим деревом. Тоді вона не пропустить зло в ваш будинок. На питання про те, чи можна садити березу біля будинку, прикмети відповідають тим, що в її кронах живуть духи, і далеко не завжди вони добрі до людей.

Читайте також:  Пост Притули про півфінал Євробачення розірвав мережу на шматки

Волоський горіх можна посадити на ділянці, але не біля будинку і господарських будівель. Справа не тільки в прикметах, але і в його розгалуженій кореневій системі, яка може пошкодити фундамент.

Вважається, що той, хто посадить вербу, вмирає в той же рік. Тим більше, не можна садити вербу в честь народження дитини. Це ж стосується і осики, і верби. Вважається, що дані дерева приносять смерть і горе. Якщо в питанні про те, чи можна садити вербу на ділянці, прикмети грають вирішальну роль, то краще вибирати інші дерева.

Тополю також садять на віддалі від будинку. Він чудово позбавляє від негативної енергії, але перебуваючи дуже близько до житла, може і нашкодити. Він також має шкідливу для будівель кореневу систему. Також тополиний пух протипоказаний алергікам.

Сосна може відібрати у вас урожай і погубити всі рослини, які будуть знаходиться недалеко від неї. Але тут справа не стільки в магії, скільки в тому, що сосна має свої особливості, і розміщувати її потрібно з розумом. Енергетика ж у цього дерева досить позитивна.

Чи можна садити тую у дворі? Прикмети говорять, що дівчата, які живуть в будинку, не вийдуть заміж, якщо на ділянці росте туя. У багатьох культурах це дерево скорботи і печалі, яке любимо покійними. Тую часто садять на кладовищах. З іншого боку, вважається, що запах туї відганяє злих духів.

Велика частина прикмет, які не дозволяють садити певні рослини біля будинку, пов’язана не з магією, а з практичним досвідом предків. Майже всі рослини мають позитивну енергетику, за рідкісними винятками. Але якщо певне дерево викликає у вас негативні асоціації, садити його не варто. Трапляється те, у що вірять, і якщо ялина для вас – це рослина, яку часто садять біля могил, значить, так воно і є, і, незважаючи на позитивну енергію дерева, добра ялина у дворі вам не принесе.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.