facebook

За кілька хвилин я втратила коханого і подругу одразу

Я вирішила познайомити цих найрідніших мені людей. І не могла не здивуватися. Таня почала активно загравати з Ігорем.

Ну, це нічого, виправдовувала я подругу, це вона піднімає свою самооцінку. Бо той, з ким вона зустрічалася, не дуже поспішав їй освідчуватися в коханні. Я навіть дорікала собі, що зважаю на такі дрібниці. Але потім виявилося, що Таня та Ігор продовжували спілкуватися за моєю спиною. Таня стала несподівано озлобленою, агресивною. Адже він після неї почав чіплятися і до її подруг.

Я втратила коханого і подругу одразу. Чи це випробування, яке я маю пройти? Чи я винна у всьому? З тим чоловіком я більше не зустрічаюся. Не маю до нього ані ненависті, ані цікавості. Навіть не віриться, що не уявляла собі життя без цієї людини.

А от з Танею продовжую спілкуватися. Зараз мені цей її вчинок не видається якимсь аж таким значущим: чого в житті не буває? Розум каже, що це дурниця, а от серце для неї зачинене на сотню замків. Часом хочеться кинути щось їй в обличчя: ти така хитра, підступна, вдаєш тут із себе друга, а насправді… Але ж я повинна простити їй, забути. Може, це прийде з часом? Порадьте, будь ласка, як мені бути далі.

Вікторія, м.Мукачево

Марія Петрівна, 58 років, бухгалтер:


– Думаю, що ви зробили дуже правильно, що їх познайомили. Це рано чи пізно сталося б. Важко собі навіть уявити, що було б, коли б у вас уже була сім’я – думаю, це відбувалося б набагато драматичніше. І якщо Ігор повівся на подругу, він би так само вчинив, коли б поряд була інша жінка. А з другого боку, чужий чоловік завжди жаданіший. Думаю, ваша подруга цей урок засвоїла. І заведе собі свого, «стаціонарного», а не позиченого.

Читайте також:  Житель Прикарпаття “кинув” своїх друзів на мільйон гривень і втік за кордон

Микола, таксист, 31 рік:

– Ой, та це буря у склянці води. Всі ми, чоловіки, любимо, коли жінки нас виділяють серед інших. Це нас сповнює гідності. Тому подруга подругою, а жінка – це найважливіше. Мабуть, із часом все би втряслося. А ви наламали дров із переляку.

Світлана Якимчук, психолог:

– Часто те, що ми вважаємо катастрофою, є просто спробою всесвіту позбавити нас від зайвого, щоб ми росли. Так виноградар обрізує лозу, щоб вона приносила кращі плоди. В таких випадках кажуть, коли не знаєш, як вчинити, вчини людяно. Тому людяно поводьтеся з подругою, але коли побачите, що вона вам робить підлість, не дозвольте їй деградувати, скажіть їй про це. Бачите, що ваш коханий чоловік поверховий, дайте йому можливість рости. Відпустіть його на свободу, як би це боляче не було. Тоді життя саме буде піклуватися про вас, щоб вам не було порожньо. Ви все зрозумієте по тих прикметах, які воно буде вам посилати. Можливо, у вас буде новий коханий і нові друзі. Просто не зачиняйте свого серця.

Юрій, 39 років, кур’єр:

– Ви молодець, Вікторіє, що кинули цього Ігоря. Навіщо вам ця вічна дитина, ще, мабуть, із сотнями претензій? Чоловіки мають бути сильними. Справжні чоловіки так не поступають. Сильний чоловік каже: вибач, в мене інша жінка. І йде до тієї, яку він вважає своєю коханою.

Віра, перукарка, 19 років

– Мені здається, що страшно, коли є одна суперниця. Знаєте, в одному фільмі дівчина питає знайомих, чи не бачили за її відсутності її коханого з іншими жінками. Всі в один голос відповіли: тільки з однією. Одна – це багато! – сказала тоді героїня фільму. А коли, як ви кажете, в нього ще багато було подружок, – це дріб’язок. У вас теж, певно, є багато чоловіків, які вам симпатизують. Той посміхнувся услід, той двері в магазині відчинив, той озирнувся: яка у вас гарна сукня! І що, коли з кожним фліртувати, у вашого чоловіка було б теж багато конкурентів.

Читайте також:  “Зeмлі їм нe виcтaчaє! Пів кpaїни кoвилoю пopocлo! Вcя Cибіp в нaфтoвoмy л*йні.. Здaвaлocя б, живи й paдій! Aлe ж ні! Щe ж півocтpів тpeбa

Максим, 26 років, менеджер

– Знаєте, якщо чоловік вас любить, йому дуже важливо, аби до нього добре ставилися ваші родичі, рідні, знайомі. Мабуть, подругу він вважає частиною вашого світу. Тому ніякої великої небезпеки в цьому не бачу. Коли б він захопився Танею, то він би залишився з нею.

Оксана, 28 років, вчителька музики

– Можливо, ця подруга – дзеркало вас самих? Може, й ви так само колись поступили, просто не надали цьому значення. Справді, цікаво отримувати знаки уваги від чоловіків. І в ці хвилини не часто задумуєшся над тим, що, стверджуючи себе, раниш чиюсь душу. Коли на тебе захоплено дивляться, твоя душа кричить від торжества: «Я, я найкраща!». Або ж: «Я найкращий!». І навіть не хочеш помічати, що чиясь душа поряд у цей час кричить від болю.

Отець Петро, священик

– Ми всі іноді дуже дивно поводимося. Не знаю вас та вашої подруги, щоб сказати щось напевно. Але, можливо, Таня просто кинулася вас захищати. Можливо, вона навіть сама про це не здогадувалася. Але її любляча душа знала і зробила те, що мала зробити: показати вам, щоб ви побачили, яку людину ви полюбили. Хтозна, яких страждань чи загрози життю ви могли зазнати від цього чоловіка. Тому подякуйте своїй подрузі. Як би не було насправді, ви маєте бути вдячні кожній людині. Навіть тій, що зранила вас. Бо ранять тих, хто дуже закритий від світу. Тому, можливо, якраз через цю рану до вас має увійти справжня любов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.