facebook

На Прикарпатті судять адвоката, який підозрюється в отриманні хабара

На розгляд до Коломийського міськрайонного суду з прокуратури Івано-Франківської області надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України

Під час досудового розслідування встановлено, що у середині лютого 2017 року особа С. з метою залучення захисника для захисту законних прав та інтересів свого неповнолітнього сина, а також прийняття кінцевого рішення у кримінальному провадженні, що перебуває на розгляді Коломийського міськрайонного суду, звернулась до адвоката в м. Коломия.

У свою чергу адвокат маючи на меті отримати неправомірну винагороду, повідомила особі С. що за грошову винагороду з’ясує стан розгляду вищевказаного кримінального провадження судом, а за окрему оплату може вплинути на працівників суду у прийнятті ними кінцевого рішення.

16 березня 2017 року особа С. виконуючи вказівки адвоката, перебуваючи у офісному приміщенні передала адвокату із рук в руки грошові кошти в сумі 300 доларів США.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч. 2 ст. 369-2 КК України, як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Кримінальне провадження розглядає суддя Бирич Н.В. Підготовче судове засідання, по даному кримінальному проваженню призначено на 11.00 год 08 червня 2017 року.

Читайте також:  6-річну дівчинку з Косівщини розбещували рідні брати – її передадуть в прийомну родину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.