facebook

Названа прийнятна для українців зарплата

Президент іспано-української торгової палати Михайло Петруняк поділився думкою на рахунок поточної ситуації на ринку праці та про зарплату наших громадян.


Про це пише dnepr.info з посиланням на Коментарі.

За словами Петруняк, 6 мільйонів українців мігрували за кордон. Для зміни цієї ситуації нашим людям потрібна легальна робота з чесним відрахуванням доходів, а зарплата – не менше 300 доларів. Ця сума є середнім переказом з-за кордону.

Це сума середнього переказу з-за кордону. Більше 90% мігрантів, маючи таку зарплату в Україні, ніколи б не поїхали за кордон. Зарплата в Польщі становить 650 доларів, але витрати на їжу, житло і ліки з’їдають половину витрат. В Європі зарплата вище, але і витрати великі.

– пояснив Михайло Петруняк.

Він додав, що за кордоном потрібні наші фахівці. Зарплату і місця їм там можуть забезпечити. На заміну нашим працівникам можуть прийти люди з інших країн. Ця проблема стане явною через 5 років.

За кордоном потребують наших фахівців. Чехія може забезпечити роботою 40 тисячам будівельників, Ізраїль – 25, Польща – 20. На заміну українцям приїдуть люди з В’єтнаму, Китаю. Найбільше цю проблему відчуємо через п’ять років.

Читайте також:  Франківчанка, що народила п’яту дитину, отримала від влади “бейбі-бокс” (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.