facebook

Чеченський письменник подав до суду на Джеймса Кемерона

Руслан Закрієв має намір відсудити у режисера майже мільярд доларів.

1606221




Чеченський письменник Руслан Закрієв подав позов до суду на режисера Джеймса Кемерона, повідомляє Русская служба новостей. Літератор вимагає визнати його автором сценарію фільму “Аватар”.

Закрієв розповів журналістам, що він має намір юридичним шляхом відсудити у Кемерона третину касових зборів, які склали 2,7 мільярда доларів.

Кемерон, який раніше назвав роман Закрієва “сировиною вельми низької якості”, новину про позов поки не прокоментував, хоча, за словами адвоката Дмитра Казацкери, копія позову була відправлена ??режисерові.

Адвокат припустив, що Кемерон не поспішає з відповіддю через те, що даний поворот подій міг мати на режисера психологічний вплив: “Пан Кемерон поки ніяк не відреагував. Можливо, він уже висловив свою позицію, а можливо, якось це психологічно на нього вплинуло”.

Раніше чеченський письменник звинуватив голлівудського режисера у плагіаті, оскільки той, на його думку, використовував в “Аватарі” сюжетні лінії з його роману “Секретна зброя”, опублікованого на сайті “Проза.ру” в 2002 році. Стрічка вийшла в прокат в 2009 році, і письменник впевнений, що сюжет “Аватара” запозичений саме з його роману.

Російська група “Звери” подала до суду на молдавського політика

Рішуче настроєний літератор також відправив відкритий лист президенту Росії Володимиру Путіну з проханням допомогти розібратися в суперечці.

Раніше повідомлялося, що Ріанна опинилася в центрі скандалу через нову пісню.

Читайте також:  Ізраїльтянка подала до суду на найстарішу матір України та хоче відібрати дитину: деталі скандалу

Шукайте деталі в групі Facebook