facebook

Прикарпатська преса про атракціон смерті, три способи отримання закордонного паспорту, добру воду та медреформу

Огляд прикарпатської преси з 26 травня по 1 червня.


Галицький кореспондент
Атракціон смерті Днями в селі Олешів Тлумацького району поховали 19-річного Назара Скибу, який загинув у Ворохті: під час спуску на канатній дорозі трос не витримав, хлопець упав у провалля висотою понад 30 метрів і помер на місці.
Моє сміття – моє багатство У кожної людини, як кажуть, своє багатство. Мешканка Івано-Франківська називає своїми «грошиками» сміттєві пакети, які вона вже понад два роки зносить у власний будинок та на подвір’я.
Добра вода Сім’я з Долини вже сім років очищує воду з-під крана за допомогою спеціального коагулянту. Кажуть, навіть не підозрювали, яку воду п’ють, поки не почали її очищувати. Проте у водоканалі запевняють, що її таки можна пити.

Репортер


Три способи отримання закордонного паспорта З 11 червня українці зможуть чкурнути до країн Європи без віз. Бо безвіз. Згідно з рішенням ЄС, цього дня для власників біометричних паспортів відкриють кордони 34 країни. Куди йти за таким паспортом та у скільки здоров’я та грошей він обійдеться – кожен обирає сам.
Медреформа – потуги чи конвульсії Гроші, які ходять за пацієнтом, червоні, сині та зелені пакети, госпітальні округи і Національні служби здоров’я. В Україні намагаються впровадити медичну реформу. Іде, м’яко кажучи, важко. Як же має виглядати нова медицина і кому ж вона так сильно не подобається?
Діти шукають любов У будь-якій державі та в будь-якому суспільстві завжди були, є будуть діти, які з різних причин, залишаються без піклування батьків. Вони завжди інші, ніби народжені для того, щоб виборювати у долі свою частку любові. Особливо коли осиротіли при живих батьках.

Читайте також:  Запах газу чути всюди: у столиці пролунав потужний вибух (відео)

Західний кур’єр
Гарантували – переробляйте Неякісно виконані капітальні ремонти підрядники виправляють за власний кошт. Івано-Франківськ оновлюється на очах. Нові асфальт і бруківка, вуличні меблі, зелені насадження.
«Золотий» поступ горців Івано-Франківська «Говерла» виборола титул чемпіона України серед команд вищої ліги. У другому матчі фінальної серії плей-офф «Говерла» вирвала на виїзді перемогу у «Львівської Політехніки» – 79:77.

Вікна
До вибору, до кольору Такого різнопланового і насиченого Дня міста годі пригадати. Бандурне шоу, відкриття муралу, презентація трьох книг, фестиваль бігусу, дегустація калуського пива — ось неповний перелік святкування 580-ї річниці з нагоди першої писемної згадки про Калуш.
Володимир Коломиєць: «Моя самотність дозволяє працювати, віддавати всі сили на благо народу» Таку назву має історія життя, яку власноруч писав про себе калушанин Володимир Коломиєць. Він нічим не відрізнявся на перший погляд від будь-кого іншого: високий, кремезний, цікавий у розмові. Але в його очах було стільки іскор любові та добра, як у нікого іншого. Насправді під звичним зовнішнім виглядом корінного калушанина крилася незвична історія життя, яке він прожив праведно і у величезній любові до Бога та ближнього.
Реорганізацію відмінити? Наприкінці минулого року стоматологи Калуської стоматполіклініки протестували проти реорганізації медзакладу, але депутати міської ради вирішили все ж оптимізувати структуру. Рішення, щоправда, далося міській раді з другої спроби через шалений спротив працівників стоматполіклініки. Медики із цим не погодилися і пішли до суду. Чиїм буде останнє слово і чи можливий сьогодні реверс реформи міської стоматології — дізнавалися «Вікна».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.