facebook

Мешканці гуртожитків зможуть безкоштовно приватизувати кімнати

Президент нарешті підписав Закон про безкоштовну приватизацію кімнат у гуртожитках.
Рік тому цей проект закону Петро Порошенко ветував, пояснюючи це його розбіжностями з Конституцією. Закон прийняли 5 квітня, “за” проголосували 256 нардепів.

Отже, тепер мешканці гуртожитків зможуть безкоштовно приватизувати свої кімнати. Йдеться про ті гуртожитки, які перейдуть у власність територіальних громад. Люди повинні проживати в гуртожитку щонайменше 5 років, зокрема, не менше 1 року, якщо претендують на приватизацію як учасники АТО.

Право на приватизацію охоплює приміщення в гуртожитках, побудованих у часи СРСР на загальнодержавні засоби і включених до статутних капіталів господарських товариств та інших організацій, створених у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних або комунальних підприємств. Ця норма не поширюватиметься на гуртожитки, побудовані або придбані в радянські часи приватними або колективними власниками за власні або залучені кошти.

Також Закон не діє для гуртожитків, у яких люди тимчасово проживають у зв’язку з навчанням, підвищенням кваліфікації або роботою (службою) за контрактом. Ну й, очевидно, для тих мешканців, що проживають у гуртожитку незаконно.

Читайте також:  Кабмін розширив список держкомпаній на приватизацію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.