facebook

До уваги водіїв: Дорожнім патрулям розширять повноваження

Патрулі дорожньої поліції в Україні можуть отримати додаткові повноваження. У Верховній Раді пропонують дозволити поліцейським розглядати справи по дрібним ДТП і визначати розмір штрафу прямо на місці.

Наприклад, якщо один з учасників аварії на місці добровільно визнає свою провину і в підтвердження розпишеться в протоколі, то поліцейські мають право не відправляти справу до суду, а самі визначати розмір штрафу. Якщо ж одна зі сторін не визнає себе винним, тоді справа доведеться розглядати в суді.

Автори законопроекту №6516 вважають, що таки чином розвантажать суди, які буквально завалені справами, і полегшать життя самим водіям.

Серед самих водіїв думки розійшлися. Юристи при цьому категоричні: якщо закон приймуть, особливого ослаблення судам це навряд чи принесе. Норма не працюватиме, як і європротокол, тому, що українські водії не звикли визнавати себе винними. А ось давати поліцейським зайвий важіль тиску з метою отримання визнання – не можна. Крім того, навіть якщо учасники ДТП все вирішать на місці, то потерпілий все одно зможе звернутися до суду.

Читайте також:  За кермом авто в Україні можуть дозволити їздити без прав: законопроект

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.