facebook

Як отримати гроші від зекономленої субсидії

Українці, які мають субсидії та користуються індивідуальним опаленням, отримають компенсацію від держави, якщо вони зекономили газ або електроенергію.


За даними Міністерства соціальної політики України, до 1 вересня заощадлививм українцям монетизують до 700 гривень невикористаних на обігрів приватних будинків субсидій. На це передбачено використати з бюджету країни 1,5-1,8 мільярдів гривень, пише businessua.com.

Так, невикористана субсидія на газ і електроенергію, які використовуються для побутових потреб – газова колонка, плита, світло, – залишається на рахунках субсидіантів. Заощаджені 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, які використовуються для опалення будинку, будуть виплачені енергоощадним сім’ям готівкою. Все, що перевищує вартість 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, яка йде на електроопалення, та невикористані субсидії на холодну і гарячу воду повернуть до Державного бюджету.

До 1 червня регіональні енергокомпанії повинні сформувати списки громадян, які мають право на компенсацію з невикористаних субсидій, та надати їх в районні управляння праці та соціального захисту населення. Відповідні повідомлення будуть надіслані людям через Укрпошту.

Щоб отримати грошову компенсацію, після отримання повідомлення, з 1 липня до 31 серпня необхідно буде написати заяву в районному правлінні соціального захисту населення та надати дані про рахунок, на який можна перерахувати кошти.

Рахунок може бути оформлений в будь-якому банку по місцю проживання, окрім ВТБ банку, Сбербанку Росії та Промінвестбанку.

Протягом місяця компенсація за невикористаную субсідію буде зарахована на вказаний рахунок.

Також гроші можна буде отримати у відділеннях Укрпошти.

Якщо родина вважає, що має право на компенсацію, але відповідне повідомлення не було їй надіслане, то треба звернутися в обслуговуючу енергокомпанію та попросити про перерахунок. Для цього необхідно надати квитанції про оплату з даними про те, яка кількість газу чи електроенергії використана в опалювальний сезон.

Читайте також:  Найкраща подружка Януковича Герман жорстко оскандалилася, закликавши вшанувати пам'ять путінських бойовиків

Варто зазначити, що в минулому році сума невикористаних субсидій склала 14 мільярдів гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.