facebook

Будинки-привиди Івано-Франківська: завод “Позитрон”. ФОТО

Кожне місто має свої легенди та історії. Івано-Франківськ тут не став винятком. У циклі матеріалів “Будинки-привиди” ми хочемо показати Вам будівлі, у яких ще не так давно вирувало життя і які тепер стоять закинуті, напівзруйновані та моторошні.

Завод “Позитрон” розкинувся на величезній території по вулиці Вовчинецькій. Колись радянський промисловий гігант, який давав роботу тисячам людей і виробляв товари як цивільного, так і військового призначення, тепер неначе привид минулого.

Історія заводу бере свій початок у 1967 році, коли окупаційний радянський уряд прийняв рішення про будівництво в Івано-Франківську підприємства електронної промисловості. Будівля була здана в експлуатацію у 1971 році.

 



Після розвалу СРСР обладнання заводу ВАТ “Родон” було розкрадено, а вивільнені приміщення (площею ~50 тис.м2) сьогодні планується використовувати з метою продажу, оренди або створення дочірних підприємств з непрофільного виробництва.

 

Фото заводу зсередини з форуму explorer.lviv.ua

Зараз корпуси заводу здебільшого в занедбаному стані – обшарпані стіни, побиті вікна. Тепер це лише архітектурний привид минулого.

Підготував Роман СТЕЛЬМАХ

Читайте також:  У Чистий Четвер перед Великоднем потpібно засвітити Стpасну Свічку!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.