facebook

«Укравтодор» вимагатиме у РФ компенсацію за руйнування доріг у Криму і на Донбасі

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») поінформувало, як діятиме Україна у разі виставлення претензій Росії як країні-агресору через знищену інфраструктуру на окупованих територіях. Про це повідомив виконуючий обов’язків заступника «Укравтодору» Олександр Харченко у відповіді на запит «Главкому».

«Що стосується виставлення претензій Російські Федерації, то механізм здійснення захисту прав та інтересів України визначено Порядком здійснення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів, розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб’єкта та України, затверджений Указом президента від 25 червня 2002 року №581», – зазначив посадовець.

За його словами, на сьогодні Служби автомобільних доріг у Донецькій та Луганській областях через проведення антитерористичної операції позбавлені можливості проводити обстеження автомобільних доріг загального користування на тимчасово окупованій території. «В «Укравтодорі» відсутня інформація щодо стану доріг на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей», – сказано у відповіді.

Крім цього Харченко наголосив, що з 2014 року (після анексії Криму) його відомство не відстежує ситуацію з дорогами півострова, а Служби автомобільних доріг в АР Криму і Севастополя були вилучені з мережі одержувачів бюджетних коштів «Укравтодору». У 2016 році віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон заявляв, що на відновлення доріг у Донецькій та Луганській областях необхідно близько 7 млрд. грн.

Читайте також:  Кабмін запустив спеціальний сайт про тарифи та субсидії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.