facebook

Чому не можна сидіти, закинувши ногу на ногу

Мало хто при сидінні не закидає ногу на ногу за звичкою. Ця поза здається зручнішою, елегантнішою та впевненішою, однак насправді невинна позиція ніг може призвести до серйозних наслідків!


А чи знали ви, що схильність сидіти у такій позиції годинами може призвести до такого захворювання, як параліч або параліч малогомілкового нерва? Таке може трапитися, якщо ви довго сидите нерухомо.

Ще у 2010 році (саме так, ще 7 років тому!) вчені довели, що звичайне схрещування ніг може підняти артеріальний тиск. Тому, краще не сидіти так, щоб уникнути проблем з циркуляцією крові та тиском.




Причина підвищення кров’яного тиску полягає у тому, що у позі “нога на ногу” з’являється додаткове навантаження на судини та більша кількість крові поступає до серця, що викликає стрибок у тиску. Також спричинити зміни може й ізометричне скорочення м’язів ноги (коли м’язи не змінюють довжину, а суглоби не рухаються). До слова, схрещення ніг у районі щиколоток не викликає такий ефект.

Також положення “нога на ногу” може викликати проблеми з м’язами таза, збільшуючи ймовірність зсуву суглобів. Окрім цього, підіймаються шанси отримати варикозну “сіточку” на ногах. Врешті решт, дослідження показують, що сидіння зі схрещеними ногами понад 3-х годин у день призводить до болю у нижній частині спини, шиї, бедрах та розвиває сутулість.

Читайте також:  Жінка дуже своєрідно відреагувала на зауваження щодо “гoдyвання грyдьми” на людях (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.