facebook

“Це займе кілька років дуже важкої і серйозної роботи”, – посол Брюсселя у Києві про повноцінний вступ України до Євросоюзу

Питання про вступ України в Євросоюз поки рано піднімати. Про це заявив посол ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі, передають Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle


“І я не думаю, що будь-кому варто було б піднімати це питання. Сьогодні наш виклик як Європейського союзу полягає в тому, щоб допомогти процесу реформ, модернізувати країну, встановити верховенство права, отримати ефективний державний апарат через реформу адміністрації і процес децентралізації, модернізувати економіку за допомогою земельної реформи, реструктуризації державних підприємств, приватизації, реструктуризації енергетичного сектора, очищення банківського сектора і прогресивно рухатися, штовхати українську економіку до спільного ринку”, – сказав він.

На його думку, Україні потрібно допомогти організувати своє політичне життя у відповідності зі стандартами ЄС, досягти її стандартів і норм у всіх секторах економічного та суспільного життя.

“Це займе кілька років дуже важкої і серйозної роботи, і ми повинні були б сфокусуватися на ній. Решта питань не варто навіть піднімати – це тільки створить ілюзії з української сторони і труднощі з боку ЄС”, – зазначив посол.

Читайте також:  В Італії за один день померла 41 людина від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.