facebook

Блогер: на третій рік війни в Україні немає жодного оператора мобільного зв’язку, який не належить РФ і не прослуховується ФСБ

Український блогер Семен Кабакан на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише про те, що три роки війни його змусили думати, що говорити по телефону, а що краще сказати при особистій зустрічі або в безпечних додатках.

«До недавнього часу я думав, що єдиний зв’язок, яку не можуть слухати співробітники ФСБ – це Лайф, виявляється це не так. Здебільшого, всі мобільні оператори належать власникам з Російської Федерації, а такі речі як, соцмережі, новинні сайти РФ і телеканали повністю готові до співпраці, а в деяких компаніях є штатні співробітники ФСБ», – написав блогер. Він підкреслює, що в Україні немає альтернативного зв’язку, на яку можна перейти і до якої немає доступу у росіян.

На думку Семена Кабакаева, єдиний вихід з метою національної безпеки – це запрошення операторів з ЄС і США, яким буде цікаво працювати на нашому ринку. «Трохи вивчивши ситуацію, ми зрозуміли, що такі спроби були, але російське лобі виявилося сильнішим. Можливо, щоб бути в більшій безпеці, нашій владі треба нагадати про те, кому належать мобільні мережі. Ми підготували розслідування, в якому видно яким компаніям належать оператори України, такі як Лайф, МТС і Київстар. Все коріння ведуть до Росії», – резюмував блогер.

Читайте також:  Це буде кінець війни: У квітні відбудеться низка нeщасть і Україна завдасть найпотужнішого удару

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.