facebook

Марцінків прогуляв суд, бо поїхав у Вінницю набиратися досвіду

Цього разу міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поїхав у відрядження до Вінниці. Згідно з поданим до суду клопотанням у Вінниці Марцінків гостюватиме 15-16 червня.


Нагадаємо, у вівторок під час оперативної наради Руслан Марцінків анонсував свою поїздку до Вінниці, відзначивши, що їде набиратися досвіду.
Суддя Лев Кишакевич переніс засідання у справі на 3 липня.
Нагадаємо, Руслан Марцінків притягується до відповідальності за корупційне правопорушення, за яке передбачена адміністративна відповідальність.. Марцінків придбав новий автомобіль “Skoda Octavia” 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону “Про запобігання корупції” повинен був повідомити НАЗК. Однак Марцінків цього не зробив, за що передбачене адміністративне покарання.
Також у міському суді розглядається справа про порушення мером вимог щодо запобігання конфлікту інтересів. Минулого року Руслан Марцінків не повідомив про конфлікт інтересів, коли на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі бере участь організація його дружини Оксани Марцінків. Організація була визнана переможцем. Про це порушення було складено протокол.
Сам Марцінків запевняв, що грошей з бюджету дружині виділено так і не було. За ці кошти організація планувала видати диски про Івана Франка.
Як писав КУРС, під час першого судового засідання, 3 березня, Марцінків раптово зліг у лікарню. Однак видужав вже того самого дня, щоб взяти участь у щоп’ятничному прямому ефірі на ТРК “РАІ”. 16 березня Марцінків не з’явився до суду вдруге – загострення хвороби знову дивно збіглося із засіданням. Тоді журналісти КУРСу знайшли міського голову у лікарні. 23 березня Руслан Марцінків утретє захворів на час судового засідання. А 31 березня Руслан Марцінків поїхав у відрядження в Хмельницький. 22 травня мер Івано-Франківська не рийшов на суд, бо разом з дружиною відвідав Варшаву на запрошення бургомістра.

Читайте також:  9-річного франківця, що зник з дитячого майданчика, знайшли

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.