facebook

США підтримують силове звільнення Донбасу

Заява держсекретаря США з приводу “гнучкості” щодо вирішення російсько-українського конфлікту фактично є “стусаном” для України і вказівкою на те, що проблему слід вирішувати всіма можливими способами, не виключаючи силовий варіант, розповідає vesti-ua.


Таку думку “Обозревателю” висловив військовий експерт Олег Жданов.

 

“Американці чітко і ясно дали зрозуміти, що фразу” Мінським угодами немає альтернативи “треба прибрати з лексикону президента Порошенко. Вони дали не просто посил, це майже стусан. Вони сказали:” Вирішуйте питання! “Мінськ” – це не догма. Є мільйон способів для вирішення питань”. Фактично вони ховають” Мінськ “. Вони кажуть: вирішуйте! Хочете самі, хочете з Москвою, але не сидіть, склавши руки”, – переконаний експерт.

“Цією ж фразою відкривається можливість для силового вирішення”, – додав він.



“Ви хочете сказати, що США фактично дозволили нам звільняти ці території силовим шляхом?” – попросив уточнити “Обозреватель”. “Вони нам цього ніколи не забороняли. Нагадаю, що в 2014 році Обама сказав, що Україна має право сама вирішувати, яким способом звільняти свої території”, – відповів Жданов.

У цьому контексті він звернув увагу на дві заяви, що складаються “в один пазл”, а саме: заяву Рекса Тіллерсона і заяву секретаря РНБО України Олександра Турчинова “про те, що війну треба назвати війною, територію – окупованою, а Росію – агресором”. “Ця заява після доповнення Тіллерсона лягає в один пазл: якщо ми не хочемо розмовляти з” ЛДНР “, ми називаємо Росію агресором і стороною-відповідачем”.

“Тоді” ЛДНР “виявляються за рамками переговорів, ні при чому, і з’являється країна-агресор, яка напала на нас, яка анексувала частину території і окупувала частину території. І ми з ними ведемо: перший варіант – переговори, другий варіант – звільняємо свої території силовим шляхом”, – заявив експерт.

Читайте також:  В бюджеті Пентагону на 2016-й не буде грошей на підтримку України і країн Балтії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.