facebook

Дубль Суареса допоміг Барселоні здобути перемогу над Альмерією

Барселона з рахунком 4:0 програла Альмерію в матчі 30-го туру чемпіонату Іспанії

1607007




Вже з перших хвилин каталонці почали облогу воріт гостей. Типовий для синьо-гранатових контроль м’яча на половині поля суперника змінювався гострими закидами вглиб захисних редутів Альмерії, яка навіть помислити не могла про небезпечну контратаку.

Але це не заважало гостям організовано захищатися і час від часу ставити перед лінією нападу господарів важкі завдання. Дуже часто Мессі і компанія опинялися в ситуації, коли одному гравцеві Барси протистояли відразу два-три суперники.

А ближче до середини першого тайму гравці Альмерії і зовсім відсунули гру ближче до центральної лінії поля. У цей час в очі впадала надмірна академічність каталонців, яким часто бракувало швидкості при розіграші м’яча.

Але це не завадило каталонцям забити. На 33-й хвилині геніальний Мессі отримав м’яч біля правої брівки, змістився до кута штрафного майданчика і пробив у дальній кут. Воротар був безсилий – такі м’ячі не беруться.

Після цього характер гри особливо не змінився і команди пішли на перерву за мінімальної переваги в рахунку господарів поля.

З перших хвилин другого тайму гравці Альмерії спробували зрівняти рахунок. Це призвело не тільки до небезпечних моментів біля воріт каталонців, але і до розривів між лініями гостей. Команди по черзі створювали моменти, але такі “гойдалки” були більш вигідні каталонцям – адже тепер їм не потрібно було проходити щільний захист суперника.

На 55-й хвилині Суарес зробив рахунок 2: 0. Уругваєць отримав м’яч на правому фланзі, пройшов з ним кілька метрів вперед і чарівно “вистрілив” у дальній верхній кут метрів з 15-ти – ще один шедевр, який не залишив шансів голкіперу.

Читайте також:  Від коронавірусу помер український блогер Дмитро Стужук – фітнес-тренер і батько трьох дітей

Через двадцять хвилин після третього гола рахунок став розгромним. Бартра, який підключився до атаки при розіграші кутового, виграв у захисників гостей боротьбу “на другому поверсі” і пробив з відскоком від газону повз воротаря.

Навіть після цього Альмерія не перестала атакувати і змогла створити кілька небезпечних моментів біля воріт каталонців. Один з них втілився в красивий гол, який “ножицями” забив Зонго, але арбітри порахували, що нападник гостей був в положенні “поза грою”.

А фінальний цвях у труну Альмерії забив Суарес на 90 + 3-й хвилині. Педро отримав м’яч з глибини поля, відірвався від захисника і прострілив на уругвайця, якому залишалося тільки переправити сферу у порожні ворота.

Після цього матчу Барселона зберегла за собою перше місце в чемпіонаті і може готуватися до складних ігор з Севільєю і Валенсією.

Барселона – Альмерія 4:0

Голи: Ліонель Мессі, 33, Луїс Суарес, 55, 90 + 3, Марк Бартра, 75
За матеріалами: СПОРТ bigmir)net

Шукайте деталі в групі Facebook