facebook

Оприлюднено понад 500 документів щодо аварії Боїнга під Донецьком

Частина інформації в опублікованих документах закрита.

1607037



Влада Нідерландів на запит низки ЗМІ опублікувала 569 документів, які пов’язані з катастрофою малайзійського Boeing, який зазнав аварії в Донецькій області в липні 2014 року. Як пише видання NLTimes, основну частину оприлюднених матеріалів складають листи, якими учасники кризової команди обмінювалися після катастрофи.

У них чиновники обговорювали організацію національної поминальної служби та інших зустрічей родичів жертв трагедії, транспортування останків загиблих на авіабазу в Ейндховен, а також шляхи комунікації з родичами.

Наголошується, що нідерландський уряд не оприлюднив 147 запитуваних документів. При цьому частина інформації (імена, телефонні номери, підписи в електронних листах) в опублікованих документах закрита.

Як пояснив національний координатор з питань безпеки та протидії тероризму Дік Скооф, який надав доступ до матеріалів, частина інформації не розкривається з різних причин, зокрема, для захисту приватності людей, імена яких згадуються в документах, а також через те, що розкриття деяких документів може стати перепоною для “безперешкодного обміну аргументами”.

Зазначимо, в лютому національний координатор вже оприлюднив частину документів, пов’язаних з катастрофою Boeing. Тоді запит був зроблений інформаційними агентствами на основі закону про свободу інформації Нідерландів.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше Рада безпеки Нідерландів спростувала заяву ЗМІ про наявність доказів того, що Боїнг під Донецьком збили ракетою комплексу Бук.

17 липня в Донецькій області зазнав аварії літак Боїнг-777 Малазійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера перебували 298 осіб, всі вони загинули. До розслідування причин трагедії підключилися міжнародні фахівці.

Читайте також:  У зоні АТО за добу поранено 5 українських бійців, загиблих немає

Шукайте деталі в групі Facebook