facebook

Майже рік облрада не може прийняти рішення про щомісячну допомогу родинам полеглих учасників АТО на Прикарпатті

Ініціатива Івано-Франківської міської асоціації учасників АТО чекає вирішення з вересня 2016 року.

Голова Асоціації Василь Андріїв сподівається, що відповідне рішення ухвалять на наступній сесії Івано-Франківської обласної ради, яка відбудетьсся 30 червня. Суть ініціативи в тому, щоби кожна родина, яка втратила чоловіка і батька, кожного місяця отримувала матеріальну допомогу 1500 грн. Кошти – з обласного бюджету.
Попередньо ініціативу обговорили і схвалили на постійній депутатській комісії з питань бюджету. Засідання комісії відбулося вчора, 23 червня.
“На 30 червня очікуємо позитивне рішення, щодо щомісячної підтримки сімей загиблих нашої області в сумі мінімального прожиткового мінімуму. Десятки сімей чекають цього рішення вже практично рік.
В середньому сума сягає 1 500 грн.
У вересні 2016 міська рада прийняла наше клопотання і проект матеріальної підтримки діє для сімей загиблих з Івано-Франківщини.
Сьогодні бюджетна комісія погодила наше звернення і очікуємо прийняття цього рішення на сесії обласної ради. Не до кінця зрозуміла ситуація, чому сім’ї наших загиблих бійців мають чекати понад 10 місяців, щоб відповідальні департаменти, чиновники і політики прийняли це рішення. Щиро надіємось на позитивний результат!” – описав проблему Василь Андріїв у мережі.

Читайте також:  На Калущині на дереві проявився образ Божої Матері (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.