facebook

Канада вперше завдала авіаударів по позиціях Ісламської держави в Сирії

Авіаударів завдали два літаки F18 за допомогою високоточних засобів ураження, всього в операції брали участь 10 літаків.

1607016




Літаки ВПС Канади завдали перші авіаудари по позиціях терористичного угрупування Ісламська держава (ІД) в Сирії, повідомляє агентство AFP з посиланням на заяву канадської армії.

“Сьогодні ВПС Канади спільно з партнерами по коаліції провели свій перший успішний авіаудар, націлений на терористів з ІД в Сирії. Сьогоднішня повітряна атака канадських ВПС була націлена на місце дисклокації ІД недалеко від (міста) Ар-Ракка”, – написав міністр оборони Канади Джейсон Кенні у своєму мікроблозі в Twitter.

За даними агентства, авіаударів завдали два літаки F18 за допомогою високоточних засобів ураження, всього в повітряній операції брали участь 10 літаків, шість з них належали американським ВПС.

Раніше парламент Канади схвалив план уряду про розширення місії країни в боротьбі проти ІД і початок завдання  авіаударів по позиціях бойовиків у Сирії.

Широка експансія Ісламської держави, яка захопила значну частину території Іраку і Сирії, стала однією з головних світових проблем 2014 року. Угруповання, що налічує, за даними ЦРУ, близько 30 тисяч бойовиків, проголосило на захоплених територіях халіфат і прагне розширювати свої надбання.

Єдиного фронту боротьби з Ісламською  державою немає: з угрупованням борються урядові війська Сирії та Іраку, міжнародна коаліція на чолі з США (поки обмежується ударами з повітря), а також іракські та сирійські курди. В результаті бойових дій кілька тисяч мирних жителів загинули, сотні тисяч стали біженцями і ще кілька тисяч перебувають в заручниках у ІД.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Канада продовжила дію програми спрощеного в'їзду для українців CUAET

Шукайте деталі в групі Facebook