facebook

Піаністка Лисиця не очікувала, що їй заборонять виступати через погляди

Американська піаністка українського походження Валентина Лисиця не очікувала такої реакції керівництва оркестру на її твіти.

1606810




Піаністка українського походження Валентина Лисиця розповіла в ефірі програми Russia Today In the Now про те, з якими складнощами їй довелося зіткнутися через свої позиції.

Валентину виключили з оркестра і скасували її концерт в Торонто (Канада) через те, що жінка засуджувала політику української влади щодо російсько-українського конфлікту.

В інтерв’ю піаністка розповіла, що для неї стало великою несподіванкою рішення Симфонічного оркестру Торонто відмовитися від роботи з нею.

“Я завжди відділяла музику від політики, завжди намагалася зберігати між ними велику дистанцію. Але я думаю, що в чомусь це було і помилкою, тому що зараз мені інкримінується зміст моїх же твітів – я повністю за свободу слова і за вільну дискусію, нехай це буде гаряча дискусія, і це якраз те, що я робила в Twitter. Я висловлювала іншу точку зору, але я ніколи не очікувала, що у відповідь мені заборонять виступати”, – прокоментувала ситуацію Валентина.

Валентина розповіла, що керівництву оркестру почали надходити анонімні скарги від жителів України, що в підсумку призвело до скандалу. Тепер артистка спілкується з представниками оркестру тільки через юристів.

Також Лисиця розповіла, що часто чує закиди на свою адресу, в яких їй радять їхати і працювати в Росію, на що вона відповідає: “Смішно, коли мені пишуть “повертайтеся в свою Росію”. Я б із задоволенням поїхала в Росію – взагалі-то я бувала там досить рідко і не проти надолужити згаяне. Я ж навіть жодного разу не виступала в Росії. Про мене пишуть – “вона за Кремль”. Навіть не хочеться цитувати, можете самі уявити. А я – українка, і я говорю про українців, про долю українського народу: про те, як несправедливо з ним обійшлися, про те, як починалася ця жахлива братовбивча громадянська війна. І коли мені пишуть “забирайтеся, повертайтеся до Росії”, – ці люди просто забувають, що світ куди більше, ніж вони звикли думати “.

Читайте також:  Дмитро Коляденко тепер співає українською: аудіо нової пісні

Раніше повідомлялося, що український телеведучий Данило Грачов, який пішов працювати на російський канал НТВ, в черговий раз довів росіянам свою відданість, з’явившись на ефір у футболці із зображенням президента РФ Володимира Путіна.

Шукайте деталі в групі Facebook