facebook

Поки франківські комунальники святкують, пенсіонерку затоплює (фото)

Немічну пенсіонерку-інваліда вже другий день затоплюють сусіди, а в МІУК кажуть чекати до завтра, бо нині – вихідний.

76-річну пенсіонерка Стефанія Величко, що мешкає на вулиці Довгій, 26 ще відучора затоплюють сусіди зверху. Проблема полягає в тому, що у тій квартирі нікого немає, а рятувальники і поліція не можуть потрапити в житло без дозволу власників. А їх не може знайти навіть поліція, бо в квартирі ніхто не прописаний.

Як розповідає у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо пані Стефанія, квартира належить жінці, яка з’являється дуже рідко.

“Після смерті її батьків там довго жили різні люди. Сусіди часто скаржились на них в поліцію через хуліганство. Потім ми забили двері цвяхами і довгий час було спокійно, а два місяці тому в квартиру повернувся син власниці. Вдень там нікого немає, а ввечері повертаються. Що вони там роблять не знаю, чи б’ються чи що, бо такий гуркіт здіймають, а тоді вибігають і до наступного вечора їх немає”, – скаржиться жінка.

Стефанія Величко каже, що вона вже змирилась з шумними сусідами, проте вчора зі стелі почала текти вода. Оскільки у квартирі зверху нікого не було, пенсіонерка відразу зателефонувала в аварійну службу.

“Через три години приїхала аварійна. Вони щось там в підвалі робили, але оскільки кран зламаний, а труби поржавіли, то вони перекрили воду в цілому будинку. Потім приїхали, поварили труби і перекрили тільки наш стояк. Та після того, як вони поїхали вода почала ще сильніше текти. Дзвоню знову і кажу: пані, що робити бо воно ще сильніше тече? А вона мені відповідає, що їх місія на цьому закінчилась і треба викликати МНС та поліцію. Приїхали такі молоді і приємні поліцейські, кажуть викликайте МНС, бо ми нічого не зробимо. Рятувальники приїхали, глянули і сказали, що без власника не можуть відкрити квартиру”, – пригадує вчорашні події франківчанка.

Читайте також:  “Українці не обіцяли пробачати брехню”, – Тягнибок жорстко висловився про Зеленського

У підсумку вчора вирішити ситуацію не змогли, тож жінці довелося чекати до ранку.

“Сьогодні зранку я прокинулась, а вся постіль мокра, по стінах тече. Дзвоню знову в поліцію і прошу щось зробити. Приїхав наряд патрульних і рятувальники, а диспетчер аварійної сказала, що бригада поїхала на виклик. Патрульні склали акт і пояснили, що потрібен представник з МІУК, щоб засвідчив відкриття дверей і опечатав їх потім. Без нього не відкриють. Я подзвонила ще раз, а диспетчер МІУК сказала, що у них вихідний і треба чекати до завтра”, – з сумом ділиться пані Стефанія.

Пенсіонерка зі слозами на очах запитує, що їй робити, коли зі стелі капає вода і може закоротити світло, а комунальники святкують.

Варто зауважити, що вода вже намочила стіни у під’їзді до першого поверху та тече йже й по фасаді будинку.

До слова, зв’язатися з керівником МІУК кореспонденту Бліц-Інфо також не вдалося.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.