facebook

За бій з Повєткіним Андрій Руденко отримав рекордний гонорар у своїй кар’єрі

Український суперважкоатлет за поразку в Москві отримав “трохи більше” 100 тисяч доларів, пише “Сегодня”.

У суботу в Москві на гучне повернення розраховував скандальний Олександр Повєткін. З 2016-го через дoпінг скасували два поєдинки супертяжа – в травні перед сутичкою з чемпіоном WBC Деонтеєм Уайлдером у Повєткіна знайшли мeльдоній, а в грудні вже через oстарін злетів бій з Бермейном Стіверном



.

Росіянин і його промоутери на всіх кутах кричали про змову. Але на початку 2017-го дoпінг-проба В підтвердила наявність в організмі Повєткіна oстаріна, а WBC відсторонив його від боїв під своєю егідою і оштрафував на $ 250 000.

“Я – чистий. Я не знаю, що там наробили, але про oстарін ніколи не чув”, – заявляє 37-річний Олександр, який зараз судиться з WBC.

Інші організації виявилися більш лояльними до опального Повєткіна, і в бою з українцем Андрієм Руденком (31-2-0, 19 KO) на кону стояли титули Intercontinental від WBO і WBA. Цікаво, що 33-річний Руденко в 2014-му був спаринг-партнером Повєткіна, а роком раніше допомагав готуватися до бою з росіянином Володимиру Кличку.

33-річний Андрій непогано знав опонента, але ледь не відмовився від боротьби вже в першому раунді. Після обміну ударами Руденко схопився за шию.

“Не можу повернути голову”, – скаржився українець лікарю і збирався покинути ринг, але команда переконала його залишитися. У підсумку Андрій, якого за вміння тримати удар непереможений австралієць Лукас Браун назвав людиною з кам’яною головою, вистояв усі 12 раундів і поступився за очками.

 

“Травма шиї мене скувала і не дозволяла швидко бити, – зізнався Руденко. – Я взагалі не міг рухати шиєю і думав про те, щоб знятися. Шия зараз болить, але ми вже після повернення додому пройдемо обстеження і зробимо МРТ”.

Перед сутичкою Андрій зізнався, що гонорар буде найбільшим в його кар’єрі, не назвавши суму. Але на уточнення, мовляв, в районі $ 100 000, хитро відповів: “Приблизно, але все ж трохи більше”.

Читайте також:  Суперник Динамо у Лізі Європи здобув перемогу в чемпіонаті

Тепер Руденко хотів би реваншу з Повєткіним. Але той дивиться в іншу сторону, мовляв, тепер я готовий боксувати з чемпіоном WBO Паркером і володарем WBA і IBF Джошуа. Хоча деякі фахівці вважають, що ніхто з чемпіонів не стане зв’язуватися з росіянином через його дoпінговове минуле.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.