facebook

ММК ім. Ілліча в 2016 році заплатив 72,5 млн грн екологічного податку, – генеральний директор

У 2016 році Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча заплатив 72,5 млн грн екологічного податку, а група “Метінвест” в цілому перерахувала понад 465 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний директор металургійного підприємства Юрій Зінченко, коментуючи оприлюднений міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком екологічний антирейтинг.

“Вчора міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак говорив про зростання викидів на українських підприємствах, при цьому комбінат імені Ілліча він згадав як одного з лідерів екологічного антирейтингу. Важливо відзначити, що рейтинг міністра заснований на абсолютних показниках викидів. І абсолютно природно, що той, хто більше робить, більше і викидає. Ці цифри всього лише відображають масштаб діяльності підприємства”, – повідомив Ю. Зінченко.

Він додав, що правильніше було б робити розрахунки для рейтингу, виходячи з питомих показників – на тонну продукції, на гривню виручки, на одне робоче місце і т.п.

“Та й речовини, що забруднюють навколишнє середовище, бувають різні: тонна пилу в кар’єрі і тонна хлору на хімічному виробництві абсолютно нерівнозначні в плані впливу на екологію”, – зазначив генеральний директор ММК ім. Ілліча.

Він підкреслив, що в 2016 році підприємство заплатило 72,5 млн грн екологічного податку, а група “Метінвест” перерахувала до бюджету понад 465 млн грн цього податку.

“При цьому ефективність розподілу і використання коштів під великим питанням. Тільки 25% екоподатку залишається в місцевій скарбниці, 55% йде в область, решта 20% – до держбюджету, – додав Ю. Зінченко. – Розумію, кожен робить свою справу: хтось складає антирейтинги, хтось ними користується і заробляє політичні бали. А ми – працюємо, щоб, не знижуючи виробничі показники, зробити наше підприємство чистіше і ефективніше”.

Читайте також:  Їдкий сморід та забруднена вода: коломияни нарікають на консервний завод. ВІДЕО

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.