facebook

Знову сказ: в одному із сіл на Прикарпатті ввели карантин

У п’ятницю, 7 липня, у Калуші відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Калуській РДА. Члени комісії розглянули питання щодо ліквідації сказу лисиці в селі Бабин-Зарічний.


За інформацією начальника Держпродспоживслужби в Калуському районі Григорія Химича, випадок сказу лисиці виявлено в селі Бабин –Зарічний 4 липня 2017 року, інформує WestNews з посиланням на “Вікна”.

Підозрілу лисиця виявили у населеному пункті поблизу індивідуального господарства одного з жителів села. Тварина вела себе підозріло та була забита, а патматеріал відібрано ветеринарною службою для лабораторного дослідження.

Після підтвердження сказу Регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини та спеціалісти Держпродспожив служби району провели розслідування. Собакам, підозрілим в контакті з лисицею зробили антирабічну вакцинацію.

Про епідемічну ситуацію в районі та області повідомила в.о. завідувача відділення епідеміологічних досліджень Калуського МРВ ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Мар’яна Фіцак.

Комісія затвердила заходи по ліквідації сказу лисиці в селі Бабин-Зарічний. Зокрема, ветеринарна служба району проведе клінічний огляд та вакцинацію всіх сприйнятливих тварин до сказу в осередку захворювання та загрозливій зоні. Крім того, врегулюють чисельність бродячих собак та приведуть до норми щільність лисиць у мисливських угіддях. Полювання наразі заборонене.

Читайте також:  "Незаангажовані" ЗМІ на Прикарпатті "продалися" за 30 срібняків?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.