facebook

Перенесено дату чергових газових переговорів

Чергові газові переговори пройдуть на день раніше, 13 квітня.

1607669




Наступний раунд переговорів за участю України, Євросоюзу та Росії, який пройде в Берліні, перенесений з вівторка, 14 квітня, на понеділок, 13 квітня. Про це повідомив глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв в Брюсселі в п’ятницю, 10 квітня.

За його словами, дата перенесена на прохання російської сторони.

“Ми очікуємо проведення нового раунду тристоронніх переговорів про продовження”зимового пакета”в наступний понеділок в Берліні. Ми сподіваємося обговорити пакет на 12 місяців, який покриє літо і наступну зиму в плані умов поставок російського газу”, – сказав Коболєв.

Глава Нафтогазу сподівається, що в результаті цих переговорів буде досягнуто згоди, аналогічноїпідписаній 1 квітня.

При цьому Коболєв висловився за якнайшвидше підписання такого документа, до липня, проте утримався від припущень, коли саме можуть бути досягнуті домовленості.

“Звичайно, ми б вітали підписання раніше, ніж у липні, але складно передбачити, як довго триватимуть переговори з російською стороною”, – підкреслив він.

Як повідомляв Кореспондент.net, 1 квітня Нафтогаз України і Газпром підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу, яка передбачає продовження дії ключових елементів Брюссельських домовленостей до кінця червня 2015 року. Зокрема, цим технічним доповненням продовжується дія положень, що стосуються механізму формування ціни, режиму оплати та відбору газу. Ціна для Нафтогазу на другий квартал складе $ 247,18 за тисячу кубів.

Підписаний додаток не робить впливу на правові позиції сторін в арбітражному розгляді в Стокгольмі.

Раніше Міллер повідомив, що принцип “бери або плати” у другому кварталі буде скасовано.
За матеріалами: УНИАН

Читайте також:  "Нафтогаз" постачатиме газ за фіксованою ціною

Шукайте деталі в групі Facebook