facebook

Роман Тимків повернувся з СІЗО на роботу – заставу у 2 мільйони внесла сестра

Заставу в сумі 2 мільйони гривень за директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа, затриманого за обвинуваченням у розтраті коштів, внесла його сестра.

Роман Тимків, депутат Івано-Франківської міської ради


Про це він повідомив на прес-конференції на території заводу, передає IA ZIK.

“Заставу внесла моя сестра. Тривалий час – а саме з 2002 року – вона займалася будівельним бізнесом”, – зазначив Тимків.

Він нагадав, що на Бронетанковий завод прийшов у 2015 році. Водночас Роман Тимків підтвердив журналістам, що дотичний до бізнесу, пов’язаного із пивоварінням, у сусідній області.
За його словами, він мав гроші, щоб внести заставу, проте не було змоги це зробити.
Вже сьогодні Роман Тимків повернувся до своїх робочих обов’язків.
“Наказу від Укроборонпрому про моє відсторонення від посади немає. Я не відсторонений”, – заявив Тимків.
За його словами, був лише наказ про те, що його обов’язки тимчасово виконує Олександр Гофнар, доки Тимків не повернеться із СІЗО.

Водночас директор Львівського бронетанкового заводу заявив, що у НАБУ подадуть до суду щодо його відсторонення від посади.
На запитання, чи здав він закордонний паспорт, Тимків відповів, що це відбудеться цього тижня:

“Раніше я цього зробити не міг, оскільки тільки повернувся до Львова (з Києва, – ред.)”.
Водночас директор Бронетанкового заводу заявив: “Я не сказав, що на заводі нема жодного порушення. Один двигун не працював, був бракований, три двигуни не відповідали сертифікації”.

Нагадаємо, помічника народного депутата від Прикарпаття Юрія Солов’я і колишнього депутата Івано-Франківської міської ради Романа Тимківа затримали 14 липня працівники НАБУ. Його та ще чотирьох посадовців обвинувачують у корупційних схемах із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

Читайте також:  Немиті і нечесані: "слуга народу" оскандалилась, принизивши дітей Донбасу (відео)

Після затримання Тимківа Львівський бронетанковий завод відвідав Президент України Петро Порошенко. Він заявив, що його позиція збігається із позицією правоохоронних органів, які демонструють рішучі кроки у боротьбі з корупцією.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.