facebook

Резонансне убивство 17-річного школяра за прапор України: мати звернулася до влади за допомогою

Мати 17-річного краматорського школяра Степана Чубенка, який був викрадений і yбитий 28 липня 2014 групою тeрoриcтів “ДНР”, звернулася до влади України.

Зробила вона це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами жінки, через 10 днів спливає термін адміністративного затримання, якому підданий у Криму організатор yбивcтвa Степана Чубенко Вадим Погодін.

Вона зазначила, що у міській прокуратурі Краматорська готовий пакет матеріалів, на підставі яких треба запитувати екстрадицію Погодіна в Україну, але досі прокуратура Краматорська не отримала офіційного доручення від Генеральної прокуратури України.

” Відповідно і Генеральна прокуратура України досі не звернулася з питання екстрадиції Погодіна до влади Криму. Я не думаю, що Генпрокуратура свідомо розвалює роботу, проведену місцевими органами прокуратури, через що Погодін через 10 днів може опинитися на волі. Я вважаю, що проблема в тому, що в офіційному запиті ГПУ не знають, як назвати окупаційну владу Криму, до якої повинні звернутися. Але я впевнена, що це не може бути приводом для того, щоб робота, які виконали слідчі, виявилася марною, і правосуддя не перемогло”, – написала жінка.

Вона вимагає від Генпрокуратури негайно відправити доручення в Краматорськ і далі необхідні матеріали до Криму для екстрадиції Погодіна в Україні.

“Якщо протягом доби необхідні дії не будуть зроблені, я буду змушена звернутися до української та зарубіжної преси та почати протестну акцію біля стін Генеральної прокуратури”, – написала вона.


Читайте також:  Звільнення Савченко залежить від політичного рішення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.