facebook

Дії «Правого сектору» в Івано-Франківську юристи назвали самоуправством

Управління юстиції в Івано-Франківській області висловило обурення діями представників «Правого сектору», які 9 квітня влаштували «сміттєву люстрацію» керівнику управління, і вимагають дати правову оцінку цим діям і бездіяльності правоохоронних органів.




8hvWXGTFAWs

«Приниженням честі і гідності громадянина» і «самоуправством» назвали у трудовому колективі управління вчорашню акцію. На зборах колективу ухвалили відповідне відкрите звернення до президента України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Ці зухвалі і злочинні дії відбувалися за присутності представників міліції, які жодним чином не зреагували, чим саме потурали вчиненню неправомірних дій», – йдеться в заяві.

В управлінні юстиції наголосили, що керівник отримав тілесні ушкодження і перебуває в лікарні.

Ще один лист направили прокурору області – з вимогою взяти розслідуваня події під особливий контроль слідчого управління МВС й обласної прокуратури.

Як повідомили управлінні МВС в області, відомості за фактом, що представники «Правого сектору» насильно вивели з адміністративного приміщення начальника управління юстиції та помістили його у сміттєвий контейнер і провезли вулицями Івано-Франківська, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, вони розглядаються як хуліганські дії.

Як сказав  представник «Правого сектора» Андрій Подільський, акція «Чистий четвер» була санкціонована, саме він подавав заявку на її проведення. «Вважаю, що оскільки міліція не втручалася в наші дії, то в них не було порушення закону», – зазначив Подільський. Він також повідомив, що кілька активістів, в тому числі і він, отримали повістки в міліцію.

Івано-франківці неоднозначно сприйняли таку «люстрацію» керівника управління юстиції, багато хто не погоджується з такими формами протесту.

ВІДЕО

http://www.radiosvoboda.org/media/video/26947369.html

джерело http://www.radiosvoboda.org/content/news/26949124.html

Читайте також:  У Правому секторі підтвердили смерть одного бійця в Мукачевому

Шукайте деталі в групі Facebook