facebook

Батальйон ОУН виводять з Пісок – Міноборони

Керівництво Збройних Сил України прийняло рішення щодо відведення особового складу добровольчого батальйону ОУН від лінії розмежування у Пісках поблизу донецького аеропорту.

REUTERS


Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

“Перебування добровольчого батальйону ОУН, який офіційно не входить до складу Збройних Сил України, на передовій не дозволяло Україні у повній мірі виконати Мінські домовленості”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення було прийнято для захисту життя та здоров’я особового складу ЗСУ та безумовного дотримання Мінських домовленостей.

Окрім того, згідно з повідомленням, у подальшому особовому складу батальйону запропоновано увійти до складу ЗСУ офіційним шляхом.

У Мінську 12 лютого відбулися переговори по врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, прийнята декларація лідерів України, Франції Німеччини і РФ в підтримку цих заходів.

Серед іншого, нові домовленості, досягнуті “нормандської четвіркою”, передбачають припинення вогню на сході України з 00.00 15 лютого, а також відведення всіх важких озброєнь з української території. Крім того, передбачено обмін і звільнення всіх заручників.

15 лютого Порошенко оголосив про припинення вогню, але бойовики весь час порушували режим перемир’я.

джерело http://www.unian.ua/war/1066201-batalyon-oun-vivodyat-z-pisok-minoboroni.html

Читайте також:  Бої у Пісках: бойовики не використовують хіба що "Гради" - бійці

Шукайте деталі в групі Facebook