facebook

США не будуть мовчати, коли порушуються права людини – Обама

Американський лідер виступив на Форумі громадянського суспільства в Панамі.

1607920




Сполучені Штати поважають право інших країн на вибір власного шляху розвитку, але будуть і далі підтримувати зміцнення демократії та прав людини в усьому світі, заявив президент США Барак Обама, виступаючи на Форумі громадянського суспільства в рамках Саміту Америк в Панамі, передає ТАСС.

“Коли людям не дають вільно висловлювати свою думку в Росії чи Китаї, обмежують свободу зібрань в Єгипті або створюють виправні табори в Північній Кореї, то це означає, що права людини і фундаментальні свободи в усьому світі і досі перебувають в небезпеці, – заявив американський лідер. – І ми вважаємо, у нас є моральне право не мовчати, коли таке відбувається”.

Обама наголосив, що намір захищати права людини в інших країнах багато в чому продиктовано прихильністю Сполучених Штатів “певним загальнолюдським цінностям”. Тому, сказав він, звертаючись до представників громадських організацій та активістів громадянського суспільства, США розвиватимуть відносини “і з урядами, і з народами, які ці уряду представляють”.

Глава американської адміністрації запевнив, що США виступають за широкий діалог і зміцнення зв’язків з іншими державами, зокрема сусідами по Західній півкулі, присутніми на зустріч в Панамі.

Торкнувшись нормалізації відносин з Кубою, він висловив упевненість, що це допоможе “створити умови для поліпшення життя кубинців”. І “не тому, що це буде нав’язано Сполученими Штатами”, а тому, що сам народ Куби зможе вирішувати, яким шляхом йому найкраще буде йти вперед, вважає Обама.

Раніше повідомлялося, що в ООН стурбовані погіршенням ситуації з правами людини в Росії.

Читайте також:  “Вивeржeння призведе до кaтacтрoфи планетарного масштабу”: вчені фіксують aномaльну активність супeрвулкaну Єллоустоун

Шукайте деталі в групі Facebook