facebook

У китайський аналог МВФ і СБ вступили ще п’ять країн

Країнами-засновниками Азіатського банку інфраструктурних інвестицій стали ще п’ять країн.

1608287




В Азіатський банк інфраструктурних інвестицій (Asian Infrastructure Investment Bank, AIIB) вступили Бразилія, Грузія, Фінляндія, Данія та Нідерланди, повідомляє міністерство фінансів Китаю, передає РІА Новини.

Як наголошується, заявки були схвалені діючими країнами-засновниками створюваного AIIB.

“За згодою вже діючих країн-засновників Нідерланди, Бразилія, Фінляндія, Грузія і Данія 12 квітня офіційно стали країнами-засновниками Азіатського банку інфраструктурних інвестицій”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Китай надасть Україні позику в розмірі 15 мільярдів доларів на будівництво доступного житла.

Заявки на вступ в банк на правах засновників до крайнього терміну (31 березня) подали, за інформацією ЗМІ, 52 країни, у тому числі Росія. Від вступу в новий фінансовий інститут утрималися США і Японія.

Обсяг зовнішньої торгівлі Китаю виріс до рекорду

Експерти розглядають AIIB як потенційного конкурента МВФ і СБ, що базуються в США. Американський міністр фінансів Джейкоб Лью вже попередив, що СБ і МВФ загрожує втрата довіри.

Тим часом директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, перебуваючи в Китаї, заявила, що МВФ і Світовий банк готові співпрацювати з AIIB. Офіційний Пекін неодноразово заявляв, що AIIB буде доповнювати існуючі міжнародні багатосторонні фінансові інститути.

Читайте також:  Ревнивий чоловік на очах 2-ої дитини жорстоко розправився з дружиною: “Дівчинка була вся в крові матері”

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,