facebook

У Китаї на схилі гори знайшли “ворота в пекло”

Усередині діри температура досягає майже 800 градусів Цельсія, через що дослідники не можуть навіть виміряти глибину провалу.

1608321



У Китаї жителі міста Урумчі виявили на одному з гірських схилів діру, з якої вириваються іскри і жар, пише газета Женьмінь жибао.

З порівняно невеликого отвору виходить такий жар, що знаходитися поряд в прямому сенсі слова болісно. За словами вчених, всередині діри температура досягає майже 800 градусів Цельсія, через що дослідники не можуть навіть виміряти глибину провалу.

Забобонні місцеві жителі прозвали це місце воротами в пекло, повідомляє Sunday Express. Вчені, зрозуміло, дотримуються більш прозаїчних формулювань і говорять, що, ймовірно, жар, що йде з землі, з’явився внаслідок самозаймання покладів вугілля.

Найвідоміший кратер, з якого виривається полум’я, знаходиться в Туркменістані і називається Дарваза (Ворота в Пекло).

З’явився він після того, як вчені, наткнувшись на скупчення природного газу, вирішили його підпалити, щоб той не нашкодив людям і тваринам. Однак їх очікування, що підземна пожежа самостійно потухне протягом декількох днів, не виправдалися – 60-метровий кратер безперервно палахкотить з 1971 року.

Раніше в одному з найбільших вугільних родовищ світу, розташованому на півдні Західного Сибіру – Кузбасі знайшли камінь у формі літаючої тарілки, який, за словами вчених, старший за динозаврів.

Читайте також:  Дитина випала з 26-го поверху і відбулася переломом руки

Шукайте деталі в групі Facebook