facebook

Кордон ЄС за рік перетнула рекордна кількість українців – Євросоюз

У 2013-2014 роках кордон Євросоюзу перетнула найбільша кількість українських громадян за всю історію відносин.

1609372




Кордон Європейського Союзу (ЄС) в 2013-2014 роках перетнула найбільша кількість громадян України. Про це сьогодні під час парламентських слухань “Перспективи введення Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України” повідомив керівник відділу політики представництва Європейського Союзу в Україні Ханнес Шрайбер.

“Кількість українських гостей в країни Європейського Союзу, Шенгенської зони зростає постійно. У 2013-2014 роках перетнули кордон ЄС найбільша кількість українських громадян за всю історію наших відносин … З 1,3 мільйона віз, які були видані, понад 700 тисяч – багаторазові візи. Водночас відмови у візах знизилися на 2%, і це найнижчі показники серед країн Східного партнерства”, – заявив Шрайбер.

Нагадаємо, раніше МЗС України прогнозувало, що безвізовий режим з Європою запустять у травні 2015 року, після саміту в Ризі.

Також повідомлялося, що країни Шенгену стали частіше відмовляти українцям у візах. В цілому 16 з 22 держав Шенгену, що мають консульства в Україні, збільшили частоту відмов.

Як повідомляв Кореспондент.net, з березня шенгенські консульства почали відкликати візи при скасуванні броні готелю.

Читайте також:  Великдень-2023 відзначатимемо за новими правилами — більшості не сподобається

Шукайте деталі в групі Facebook